XS
SM
MD
LG

EL: Veliki preokret Zvezde za veliku pobjedu nad Valensijom.

Košarkaši Crvene zvezde upisali su treću uzastopnu pobjedu u Evroligi. Oni su večeras savladali Valensiju, nakon velikog preokreta, rezultatom 86-82.

Već od starta susreta moglo se vidjeti da će Zvezda imati šta da kaže u ovom susretu. Ročesti je na samom startu uhvatio dobar ritam i Zvezda je na krilima njegove igre imala prednost na startu susreta. Bolju igru u prvom periodu, Zvezda je krunisala vodstvom od 26-22. U drugoj četvrtini, Zvezda je igrala dobro. Sjajna igra u odbrani unervozila je protivnika i Valensija nije imala odgovor na sjajnu igru ''crveno-belih''. U jednom momentu, Zvezda je vodila 33-22. Međutim, u završnici prvog poluvremena, napadi Zvezde nisu bili dobro organizovani i Valensija je to iskoristili. Domaći su se do poluvremena vratili u igru ali je Zvezda ipak vodila 40-38.

U trećem periodu, Zvezda nije igrala dobro. Domaći su igrali dobro u odbrani a u napadu su bili gotovo perfektni. I kada bi promašili, dolazili bi do skoka u napadu i takvom igrom došli su do preokreta. Nakon 30 minuta igre, Valensija je imala sedam poena prednosti. Kada je na sedam minuta do kraja utakmice Valensija povela 13 razlike, djelovalo je da će Zvezda upisati poraz. Ipak, tim Dušana Alimpijevića imao je drugi plan. Trojka Davidovca, sjajni potezi Feldina, odlična igra u odbrani Dangubića i Pere Antića i Zvezda je povela 76-72. Tada su gosti odigrali dva užasna napada i Valensija je serijom 5-0, došla do preokreta. Tada je Dušan Alimpijević, nakon nešto veće pauze, vratio Ročestija u igru, koji pogađa i donosi poen prednosti svom timu. U narednom napadu Dangubić je prisilio San Emeterija na izgubljenu loptu a onda je Feldin pogodio dva bacanja za tri poena prednosti Zvezde. Valensija je ponovo izgubila loptu, Ročesti je pogodio bacanja i Zveza je imala velikih pet poena prednosti. Do kraja susreta Valensija je pokušala da dođe do preokreta ali je Zvezda bez problema privela meč kraju.

Zvezdu je do pobjede predvodio Feldin sa 26 poena, dok je San Emeterio bio najbolji kod Valensije sa 17 poena. Zvezda je sada na omjeru od pet pobjeda i sedam poraza i u narednom kolu gostovaće kod Fenerbahčea.

Foto: Evroliga