XS
SM
MD
LG

Došao i ostao


Došao na sezonu ili dvije ostao cijelu karijeru! Ovako bi mogla da se opiše jednom rečenicom karijera Vladimira Dovlice Milićevića,kapitena odbojkaša Radnika iz Bijeljine i njega  privrženost  Radniku!
Karijeru je započeo sada već davne 1995.godine u mlađim kategorijama OK Student Niš, gdje je odmah pokazao veliki talenat i do odlaska u Radnik 2000.godine sa Studentom osvojio drugo mjesto na kadetskom prvenstvu Srbije, proglašen za najboljeg mladog odbojkaša grada Niša i jednog od najperspektivnijih u Srbiji(svi znamo kakva je velesila u odbojci).
Po dolasku u Radnik planirao je da dobije veliku minutažu u seniorskoj odbojci i trasira sebi put ka odbojkaškim visinama ali život je htio drugačije…
Prva sezona u OK Radnik bila je dobra sa osvojena dva druga mjesta u prvenstvu i kupu RS. Već u sljedećoj okitio se duplom krunom zajedno sa saigračima iz jedne od najboljih generacija koju je Radnik ikada imao (2001/02). Naredna godina bila je prekretnica za OK Radnik koji ulazi u plej-of bez izgubljenog boda ali nažalost gubi finale i nakon toga odlaze brojni vrhunski igrači u veće klubove ali ne i Vladimir. Ne zato što nije mogao nego zato što nije htio!
Zajedno sa Dovlicom Radnik osvaja posljednje prvenstvo RS prije ujedinjenja takmičenja na BiH nivo (sezona 2004/05). Prva godina u zajedničkoj ligi završena je na drugom mjestu i izboren plasman u Evropu ali se kao i u mnogo slučajeva, sa našim prethodnim junacima, našao neki ,,vrhunski sportski radnik“ da to sve upropasti i ne obezbjedi sredstva za nastupe u međunarodnim takmičenjima. Svaki sportista koji ostvari plasman na neko veće takmičenje i ne ode na isto zbog nečijeg nemara i ne dozvoli mu se da odmjeri snage sa jačima gubi sportski motiv, Vladimir razočaran jedini put u karijeri (još jednom napominjemo imao je brojne ponude prije i poslije toga) napušta svoj Radnik i odlazi u ekipu OK Dubrovnik (prva liga Hrvatske). 
Brzo je Dovlica uvidjeo da ne može bez Radnika i svoje Bijeljine te se već naredne sezone vraća kući i sigurni smo ostaje tu zauvijek… :)
Slijedi period stagnacije kluba ali on ne posustaje i kao najbolji i najiskusniji igrač nosi ekipu nekoliko sezona do skorijih koraka ka povratku na staze stare slave. Vrhunac se događa ove godine kada Radnik osvaja bronzu na Balkanskom kupu klubova u Turskoj!
Iako u poznim igračkim godinama Vladimir je i ove sezone dobio nekoliko ponuda iz Srbije ali je sve to odbio kako bi ostvario svoj san i osvojio titulu prvaka BiH i plasirao se u Evropu kada bi vjerovatno i odlučio da završi svoju karijeru na vrhuncu!
Kakav je Vladimir saigrač i koliko poštuje svoj tim vidjeli smo u razgovoru sa njim prilikom pisanja ovog teksta jer je ,,zahtijevao“ da navedemo da mu je bila čast nastupati sa nekim od najboljih igrača Radnika u njegovoj istoriji: Stanišić, Marić, Tešić, Ćuk, Simić, Ivanković, Ilić, Vasić, Novokmet… 
Dva puta je izabran za najboljeg sportistu Bijeljine i dva puta za najboljeg odbojkaša RS.
Za reprezentaciju BiH odigrao je oko 20 mečeva.
Mnogi sportisti koji nisu odrasli u Bijeljini ostavili su veliki trag u ovom gradu ali smo sigurni da je Vladimirov jedan od najvećih! Sedamnaest godina (za sada) ostati u jednom gradu u kome nisi rođen, nisi došao nekom ,,mukom“ i imao si priliku da odeš mnogo puta u veće i ljepše sportska Bijeljina neće zaboraviti!!!
Vladimir je zasnovao porodicu, trener je mlađih kategorija OK Radnik i sigurni smo naš komšija do sportske a i životne penzije!

Izvor. Fejsbuk:Svi Srbi su selektori

Vladimir Dovlica Miličević


Kakanj 78 3 : 0 7 Lukavac
Maglić 3 : 0 Gacko
Borac m:tel 0 : 3 Radnik
Modriča 2 : 3 Domaljevac
Jedinstvo 0 : 3 Mladost
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Por Bod
1 Mladost 18 17 1 51
2 Radnik 18 14 4 41
3 Kakanj 78 18 14 4 41
4 Domaljevac 18 12 6 34
5 Modriča 18 8 10 26
6 Borac m:tel 18 8 10 25
7 Jedinstvo 18 5 13 17
8 Gacko 18 5 13 14
9 Maglić 18 3 15 11
10 7 Lukavac 18 4 14 10