XS
SM
MD
LG

Šerbečić: Ovo je najveći uspjeh za mene

Robert Prosinečki selektor fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine danas je saopštio spisak fudbalera koji će konkurisati za utakmice protiv Amerike i Meksika.

Na spisku se našlo i ime Besima Šerbečića, stopera bijeljinskog Radnika, koji pruža odlične igre ove sezone, kako u Premijer ligi BiH tako i u mladoj reprezentaciji BiH.

Kontaktirali smo mladog stopera Bijeljinaca koji nam je rekao da je ovo ostvarenje njegovih snova.

"Ovo je za mene najveći uspjeh u karijeri. Presretan sam, jednostavno dobiti poziv i igrati za seniorski državni tim svakako je velika stvar sama po sebi. Ja sam još uvijek mlad i sigurno da je ovo velika čast. Želim da zahvalim selektoru Prosinečkom na pozivu, ali svakako i ljudima koji su me predložili da budem na spisku."

Od očekivanja od ovih duela Šerbečić, kaže da ide po novo veliko iskustvo.

"Nadam se da ću dobiti priliku za nastup u ovim duelima. No, ako i ne nastupim, sigurno da će ovo biti veliko novo iskustvo za mene i podstrek za dodatni rad. Ja ću dati sve od sebe na treninzima, a selektor će procijeniti kada i u kojem omjeru ću nastupiti."

Sutra počinju i pripreme bijeljinskog premijerligaša koji ima visoke ambicije u ovom dijelu sezone.

"Sigurno da želimo plasman u Ligu za prvaka. Sve ćemo učiniti da se dobro spremimo i da pokušamo izboriti plasman u gornji dio tabele, a onda u doigravanju vidjeti kako i na koji način se izboriti za jedno od mjesta u samom vrhu tabele", rekao je na kraju razgovora za Sport1.ba Šerbečić.