XS
SM
MD
LG

Hvala Ivko i srećno u Mariboru!

Fudbaleri Voždovca ne da postaju polako meta klubova sa zapada, već uveliko skauti velikih evropskih klubova su redovni posetioci stadiona. Nakon odlaska Dražića u Mehelen, Stojanovića u Kortrijk, te Adama Marušića koji igra za rimski Lacio, još jedan član ekipe Voždovca je pojačao redove evropskog velikana.

Foto: FK Voždovac

Saša Ivković je pojačao redove slovenačkog Maribora!

Sportski deo kluba je pokazao da odlično radi i da nema odmora ni na zimskim pripremama. Najbolji defanzivac Superlige i član najboljih jedanaest naše lige u protekloj sezoni u izboru trenera i kapitena, Saša Ivković, potpisao je ugovor sa višestrukim slovenačkim šampionom i redovnim učesnikom lige Šampiona i lige Evrope proteklih godina.

Saša Ivković je potpisao Ugovor u prisustvu generalnog direktora Voždovca Gorana Grkinića.

“Prezadovoljni smo urađenim i izuzetna nam je čast što smo uspeli da dođemo do dogovora na obostrano  zadovoljstvo. Sportski direktor Zlatko Zahović je pokazao da je izuzetan gospodin i džentlmen i u razgovoru sa njim, nam nije bilo potrebno više od 5 minuta. Tim ljudi iz Maribora je pokazao da se radi o ozbiljnom klubu i nisu slučajno šampioni Slovenije. Takođe, stoji i činjenica da su redovni učesnici grupnih faza, kako lige Šampiona tako i lige Evrope. Drago nam je i da će odličan momak kakav je Saša Ivković sarađivati u stručnom štabu sa još jednim vrhunskim stručnjakom, kakav je Darko Milanič, inače bivšim fudbalerom Partizana. Ugovor je potpisan na tri ipo godine i nadam se da je ovo početak jedne sjajne saradnje dva kluba.”  – istakao je generalni direktor Goran Grkinić.

Saša Ivković je prošao lekarske preglede, stavio je paraf, priključuje se ubrzo pripremama Maribora, a kao pravi profesionalac dao je i prvi intervju: “Neverovatne su impresije, prezadovoljan sam klubom, organizacijom unutar samog Maribora, stigao sam da upoznam i igrače koji su me odlično prihvatili. Maribor je sjano organizovan klub i poseduje visok nivo kvaliteta, sve o čemu se pričalo o slovenačkom šampionu, uverio sam se na licu mesta i nisam pogrešio pri izboru sredine.” – istakao je Saša Ivković.

“Posebno bih se zahvalio svima koji su bili uz mene i koji su mi pružali podršku svih ovih godina. Zahvalio bih se predsedniku Voždovca, posebno i sportskom direktoru Goranu Grkiniću, svim trenerima koji su bili u Voždovcu, a naravno pre svih mojim saigračima sa kojima sam prošao mnogo lepih trenutaka i svim ljudima u klubu. Takođe pozdravljam i verne navijače.” – nadovezao se Saša Ivković.

NK Maribor je osnovan 12.12.1960, stadion na kome igra nosi naziv Ljudski Vrt i prrima 12.700 gledalaca. 14 puta je bio šampion Slovenije i 9 puta osvajač kupa Slovenije. Od 2010 je redovan učesnik neke od grupnih faza evropskih takmičenja. Nakon 18 odigranih kola u šampionatu Slovenije, Maribor je prvi na tabeli sa 43 osvojena boda.

FK Voždovac, Saši Ivkoviću želi sve najbolje u nastavku karijere.