XS
SM
MD
LG

Đorđić vjeruje u prolaz

Rukometaši Srbije upisali su i drugi poraz na Evropskom prvenstvu 2018. u Hrvatskoj. Nakon domaćina od Srbije je bila bolja i selekcija Švedske rezultatom 30:25. Golman Švedske Mikael Appelgren je briljirao večeras u Spaladium areni u Splitu odbranivši 18 šuteva srbijanskih rukometaša.

- Ne znam koliko je njihov golman imao odbrana. Borili smo se od početka, igrali smo disciplinovano, mnogo bolje. Ali kad čovjek odbrani tolike zicere, onda svaka čast kapa dole. Imali smo i mi super golmana. Teško je poslije utakmice kad smo mnogo razočarani, jer smo gubili sedam razlike i vratili se, to boli, to je teško, ali moramo dalje moramo se vratiti i spremiti za Island, ništa nije gotovo, rekao je Đorđić.

S obzirom da je drugi meč bio bolji od prvog od Srbije svi sada očekuju da bude najbolja u trećem protiv Islanda i obezbijedi plasman dalje.

- To šta drugi očekuju na razmišljam o tome. Danas smo vidjeli da kad svako igra za ekipu, da se svi boriko zajedno možemo da igramo, da se vratimo u utakmici koju smo maltene izgubili, da je sve moguće, rekao nam je Đorđić, koji je na pitanje da li je pratio igre reprezentacije BiH u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo, istakao da je samo vidio rezultat i poželio zmajevima sreću u baražu.

JASMIN TAJIĆ 

 

FOTO:Tviter