XS
SM
MD
LG

Lakić: Želja je stići do "martovskog ludila"

 

Bivši član KK „Varda HE“ iz Višegrada, Stefan Lakić, u intervjuu za Blic istakao je da mu je glavna želja da ove sezone sa svojom ekipom dođe do „martovskog ludila“.

Foto: samfordsports.com

Lakić je za univezitet „Semford“ ove sezone odigrao 18 utakmica, gdje prosječno igra 14,6 minuta i postiže 5,7 poena po meču  uz 2,2 skoka.

  • Ne mogu reći da nisam zadovoljan partijama koje pružam na „Semfordu“, ali definitivno bih želio da imam veću ulogu i minutažu. U ekipi imamo šest seniora koji imaju veliku ulogu, te se trener najviše na njih i oslanja, tako da čekam svoju priliku i trudim se da je iskoristim maksimalno – istakao je mladi reprezenativac Bosne i Hercegovine.

Lakić ističe da je život u Americi na univerzitetima bukvalno isprogramiran i da od obaveza nema vremena za bilo šta drugo osim košarke i studija.

  • Dnevni raspored je veom zgusnut i vremena za slobodne aktivnosti nema mnogo. Jedan od dana u sedmici počinje jutarnjim treningom oko šest časova koji se sastoji od teretane ili individualnog treninga. Nakon toga slijede predavanja, evenutalno odmor između, pa onda i poslijepodnevni trening. Nakon treninga slijedi večera, vrijeme za učenje ili slobodne aktivnosti, tako da je bukvalno sve isplanirano do najsitnijeg detalja.

„Semford“ trenutno zauzima šesto mjesto u svojoj južnoj diviziji sa skorom od sedam pobjeda i 11 poraza.