XS
SM
MD
LG

EL: Umorna Zvezda pala u Tel Avivu, povrijedio se Feldin

Košarkaši Crvene zvezde doživjeli su novi poraz u Evroligi. Bolji od njih bio je Makabi u Tel Avivu, rezultatom 89-75.

Već od starta se vidjelo da je Zvezda umorna i da će teško parirati jakom domaćinu. Na početku je Zvezda držala priključak ali od rezultata 14-14 Makabi pravi seriju i dobija prvi period 23-16. U drugom periodu je Zvezda održavala kakav-takav priključak sve do završnice prvog poluvremena. Tada Makabi pravi seriju i sa velikih 18 poena prednosti odlazi na odmor.

U nastavku je Zvezda zaigrala bolje. Uspjeli su gosti da priđu na -7 i imali su napad ali ga nisu iskoristili pa je Makabi, nakon nesportske Lazića, ponovo stekao dvocifrenu prednost. U Makabi je ušao sa 12 poena prednosti u poslednji period i na krilima Pjera Džeksona, došli su i do 16 poena prednosti. Zvezda se opet vratila. Imali su napad da priđu ponovo na jednocifrenu razliku ali Lazić je promašio otvorenu trojku i tu je bio kraj svake nade. Inače, Lazić je ponovo bio ponajgori igrač Zvezde. Promašio je četiri otvorene trojke, bio loš i defanzivno a opet je imao veliku minutažu. Nakon Lazićeve promašene trojke, Makabi nije imao problema da privede meč kraju i na kraju su slavili sa 14 poena razlike.

Makabi je do pobjede predvodio Džekson sa 22 poena, dok je Bjelica predvodio Zvezdu sa 13 poena. Inače, veći problem Zvezdi od poraza, mogla bi biti povreda Feldina, koji se povrijedio u drugom periodu i do kraja se nije vraćao u igru.

Foto: Evroliga