XS
SM
MD
LG

EL: CSKA slavio u derbiju, Unikaha bolja od Reala

Juče i danas odigrano je 19. kolo u Evroligi. CSKA je slavio u derbiju protiv Panatinaikosa, Fener je slavio protiv Efesa, Unikaha je nadigrala Real a Himki je bio bolji od Olimpijakosa.

CSKA je u derbiju kola slavio kod Panatinaikosa, rezultatom 75-70. Pao je dobro otvorio susret i nakon prvog perioda imali su pet poena prednosti. U drugom periodu, gosti su bili maestralni u odbrani. Dozvolili su svom protivniku samo devet poena za četvrtinu, pa je CSKA na odmoru imao dva poena prednosti. Pao je bolje krenuo u nastavku, imali su i deset poena prednosti, ali CSKA se vratio do kraja trećeg perioda. Pred poslednjih deset minuta, rezultat je bio 51-51. U poslednjem periodu CSKA je imao više raspoloženih igrača i to je na kraju donijelo prevagu. Junak je bio Čačo Rodrigez, koji je odveo svoj tim do pobjede. Rodrigez je predvodio CSKA sa 21 poenom, dok je Kalates imao 13 poena, 11 skokova i šest asistencija i bio je najbolji pojedinac svog tima.

Košarkaši Fenerbahčea savladali su Efes sa 89-84. Efes je sjajno krenuo u meč i poveli su sa 10-0. Fener se konsolidovao i do kraja prvog perioda, na krilima Marka Gudurića, dolazi do izjednačenja. U drugom periodu, raspucao se Mahmutoglu pa je Fener na poluvremenu imao 11 poena prednosti. U trećem periodu vidjeli smo veoma ujednačenu košarku pa je Fener sačuvao 11 poena prednosti. U poslednjem periodu domaći su probali da dođu do preokreta. Iako je razlika na kraju bila samo pet poena prednosti za Fener, može se reći da su rutinski priveli meč kraju. Fener je do pobjede predvodio Vanamejker sa 18 poena i osam asistencija, Mahmutoglu je dodao 16 a Gudurić 12 poena. Najbolji kod domaćih, bio je Daglas sa 29 poena.

Unikaha je savladala Real u španskom derbiju, rezultatom 80-75. Unikaha je bolje otvorila susret i imali su prednost nakon prvog perioda. U drugom periodu su bili sjajni i imali su i 15 poena prednosti. Real se do poluvremena vratio koliko-toliko ali su domaći na poluvremenu imali 11 poena prednosti. Real se u trećem periodu raspucao i vratili su se u igru. U poslednji period, Unikaha je ušla sa pet poena prednosti. Probali su gosti doći do preokreta ali su Milosavljević i Nedović bili odlični i trojkama nisu dozvolili preokret. Na kraju je Unikaha mirno privela meč kraju. Mekalum i Vačinski su imali po 15 poena kod Unikahe, dok je Dončić sa 16 poena predvodio Real.

Košarkaši Himkija deklasirali su Olimpijakos rezultatom 82-54. Već od starta, Himki je krenuo silovito. Nakon prvoh perioda imali su 14 poena prednosti. Ništa bolje nije bilo ni u drugom periodu po Oli pa je prednost domaćih samo rasla. Na poluvremenu je bilo 24 poena prednosti za Himki. U nastavku nismo gledali pretjerano zanimljivu košarku, budući da je Himki imao veliku prednost a Oli je djelovao nemoćno. Do kraja je ta prednost narasla na 28 razlike za drugu vezanu pobjedu Himkija. Najbolji u redovima Himkija bio je Šved sa 19 poena i sedam asistencija, dok je goste predvodio Viltdžer sa 11.

U ostalim susretima, Žalgiris je savladao Valensiju, Barsa je bila bolja od Bamberga, dok je Milano iznenadio Baskoniju i slavio u Vitoriji.

Foto: Evroliga