XS
SM
MD
LG

EL: Zvezda ''stotkom'' do pobjede

Košarkaši Crvene zvezde upisali su devetu pobjedu u Evroligi. Crveno-beli su večeras u Beogradu bili bolji od Milana, rezultatom 100-89.

Početak susreta bio je dosta izjednačen sa dobrim potezima i sa jedne i sa druge strane. Pred kraj prvog perioda Zvezda je dodala gas i dobila 1/4 sa 23-20. Igrala je Zvezda dobro u drugom periodu, imali su i dvocifrenu prednost, ali je došlo do pada u samoj završnici. Milano je to iskoristio pa je smanjio zaostatak ali Zvezda odlazi na odmor sa pet poena prednosti.

Treći period bio je dosta izjednačen i gledali smo dobru košarku sa obje strane. Zvezda je u takvoj igri uspjela sačuvati prednost i sa šest poena prednosti ulazi u zadnjih deset minuta. U poslednjem periodu na terenu je postojala samo jedna ekipa a to je bila Zvezda. Domaći su fenomenalno odigrali poslednji period i na kraju su mirno priveli meč kraju, slavivši sa ubjedljivih 100-89.

Zvezdu je do pobjede predvodio Lesor sa 15 poena i deset skokova a 15 poena dodao je i sjajni Stefan Janković, koji pokazuje svoj potencijal u poslednje vrijeme. Milano je predvodio Gaudlak sa 15 poena.

Foto: Evroliga