XS
SM
MD
LG

EL: Olimpijakos slavio u Madridu

Košarkaši Olimpijakosa upisali su večeras 15. pobjedu u Evroligi. Oni su kao gosti savladali Real, sa 80-79.

Već od starta se vidjelo da nas čeka veoma interesantan susret. U prvom periodu gledali smo izjednačenu i napadačku košarku a bolji je bio Oli, koji prvi period dobija sa 21-20. U drugom periodu gosti su kontrolisali igru. Uveli su Real u svoj ritam i vodili konstantno, da bi na odmor otišli sa šest poena prednosti.

U trećem periodu Real se vratio u igru. Na krilima Dončića i Tompkinsa, došli su do izjednačenja. Ipak, Viltdžer pogađa trojku sa zvukom sirene pa Oli sa +3 ulazi u poslednji period. Real je bolje krenuo u poslednjem periodu i imali su +6. Pri rezultatu 73-70, desio se možda i ključni trenutak. Spanulis dobija nesportsku nakon faula nad Rejesom, koji prvo maša bacanja a onda dobija i tehničku nakon neprimjerene reakcije. Strelnieks pogađa bacanje a Printezis trojku, pa Oli prelazi u vodstvo. Do kraja smo gledali veliku borbu a Oli je slavio na kraju.

Goste je do pobjede predvodio Jorgos Printezis sa 21 poenom i šest skokova, dok je Dončić bio najbolji u Realu sa 27 poena.

U ostalim susretima, Himki je kao gost savladao Žalgiris sa 84-74, dok je Fener na svom terenu savladao Bamberg sa 76-69.

Foto: Evroliga