XS
SM
MD
LG

Princeze u Modriči

 

Tokom vikenda mečevima 16. kola nastavlja se odbojkaško prvenstvo BiH.

Aktuelne Šampionke i lider na tabeli u konkurenciji odbojkašica "brčanske princeze" idu na noge "Uljarkama" u Modriču. U dosadašnjem toku šampionata Brčanke su jedine bez poraza i drže vrh tabele sa maksimalnih 45. bodova, šest više u odnosu na drugoplasiranu Kulu Gradačac i matematički izabranice Smaila Pezerovića imaju priliku da tri kola prije kraja ligaškog dijela sezone pred plej of potvrde "pol poziciju".

U Palama u derbiju kola snagu će odmjeriti peta i druga ekipa sa premijerligaške tabele Jahorina i Kula Gradačac. Odbojkašice iz Gradačca su u vrhu BH odbojke i izabranicama Gorana Hadžića se ne prijeti ali i Paljanke imaju svoje adute u dobroj su formi, upisale su tri pobjede zaredom i sa dosta pozitivne energije dočekuju velikog rivala.

Tri kola prije kraja ligaškog dijela sezone na dnu, otvorena je borba za goli premijerligaški život, a vjerovatno će trajati do poslednjeg kola. U "komšijskom" sudaru u derbiju začelja u Višegradu, koplja će ukrstiti deseta i deveta predposlednja ekipa sa ligaške tabele, He na Drini i odbojkašice Goražda. Mlade Višegrađanke su već u Prvoj ligi Republike Srpske, a Goraždanke sa dosta pozitivne energije i osokoljene nakon pobjede u prošlom kolu nad Modričankama traže šansu da ostanu u igri za opstanak u BH eliti.

Zanimljiv meč odigraće se u Gacku gdje domaća ekipa čeka, "mostarske studentuce" koje se bore za opstanak u prvoj divizije BH odbojke. Pozicija na tabeli, bodovna razlika, domaći parket, slavlje u prvom meču u Mostaru sve je to na strani Gačanki ali neko ne može oduzeti nadu Mostarkama da mogu da iznenade i prirede iznenađemje. Ipak, ruku na srce, i ako su ostale bez najboljeg Afričkog tehničara Henrriete Koule Kove, izabranice Saša Slijepčevića nisu ekipa za "vađenje" te kako stvari stoje, moraće Mostarke bodove za potvdru premijerligaškog statusa tražiti u preostala dva meča protiv Modričanki i Višegrađanki.

Uzbuđenja i neizvijesnosti neće nedostajati ni meču u Tuzli između odbojkašica Slobode i Bl Voley. U prošlom kolu Tuzlanke su donijele velika dva boda iz Mostara te imaju lijepu priliku da i definitivno potvrde premijerligaški status. Neće biti lako i Banjalučanke imaju svoje ambicije te se očekuje uzbudljiva i neizvijesna odbojkaška predstava te je pred nama zanimljiv odbojkaški vikend.

Nataša Slijepčević


Jahorina 2 : 3 Goražde
Kula Gradačac 0 : 3 Bimal-Jedinstvo
HE na Drini 3 : 1 Mostar
Modriča 3 : 2 BL Volley
Gacko 3 : 0 Sloboda Tuzlafarm
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Por Bod
1 Bimal-Jedinstvo 18 18 0 54
2 Kula Gradačac 18 15 3 44
3 Gacko 18 15 3 44
4 BL Volley 18 9 9 28
5 Jahorina 18 8 10 25
6 Modriča 18 8 10 21
7 Goražde 18 6 12 18
8 Sloboda Tuzlafarm 18 5 13 16
9 Mostar 18 4 14 14
10 HE na Drini 18 2 16 6