XS
SM
MD
LG
20.02.2018 Administrator DC

Laško mesto sastanka

Škola fudbala Mladost Glamočani iz Opštine Laktaši od prošlog avgusta poznata je po tome što je ekskluzivni domaćin i organizator kampa Fudbalskog kluba Partizan iz Beograda, a brojne čestitke koje su stizale iz regiona bile su najbolja preporuka za uspostavljanje novih prijateljstava i drugarstava na nekadašnjim jugoslovenskim prostorima.

Tako će veterani Mladosti krajem aprila učestvovati na jakom međunarodnom turniru prijateljstva u Laškom, na poziv veterana NK Laško iz Slovenije.

-Druženje naših veterana sa veteranima “Džaje” iz Banjaluke i Mladosti iz Glamočana počelo je preko dečijih turnira u Sloveniji i Republici Srpskoj, a sva upoznavanja i mostove prijateljstva izgradio je golman Dalibor Ždrnja koji je rodom iz Republike Srpske, a igrao je u Sloveniji. Već sedmu godinu dolazimo u Srpsku sa decom i veteranima, a tako i Banjalučani kod nas. Svu pažnju posvećujemo i poklanjamo prvenstveno deci, a za zdrav sport i druženje veterana koji su uglavnom roditelji koji prate decu na turnire – istakao je Stanislav Grbić Grga, sportski direktor i vođa dečije Škole fudbala NK Laško, inače rodom iz Prnjavora.

Njemu svesrdno pomaže Zlatko Dermota, trener i vođa veterana ekipe iz Laškog, suorganizator druženja i utakmica koje su prerasle u tradiciju. S druge strane tu su, kao prijatelji, Milenko Petrović iz Glamočana i Damir Glišić iz Škole fudbala “Džaja”.

-Ove godine, tačnije 20. aprila organizovaćemo turnir četvorke na kojem će pored našeg kluba nastupiti još Mladost Gla močani, “Džaja” i Slomatik iz Slovačke. Sve utakmice biće odigrane u Sportskoj dvorani “Tri lilije” u Laškom. Naša želja je da se sa decom i veteranima međunarodno povežemo i zajednički pravimo projekte zbog budućnosti fudbala, ali i rušenja barijera i predrasuda. Niko i ništa ne može da poveže ljude kao što je fudbal i sport. Svesni smo toga i zato želimo da širimo naše vidike i prijateljstva. Želimo da ova naša druženja imaju beskonačnost, a svaki put kada dođemo u Republiku Srpsku osećamo se fenomenalno. Sada želimo da uzvratimo gostoprimstvo i nađim zemljacima, ali i Slovacima – rekao je Stanislav Grbić.

S. Basara/ Sportski žurnal 

 

Petrović: Slovaci novi prijatelji

Milenko Petrović direktor Škole fudbala Mladost Glamočani je istakao:

-Godinama već imamo nezaboravna druženja u Sloveniji koja ove godine nastavljamo kod naših prijatelja u Laškom. Spremamo se za jak turnir, želimo da ostavimo dobar utisak. Mada, u ovakvim prilikama druženje je ispred rezultata, ali ipak tamo negde ostaju i rezulta ti, plasmani, imena pobednika… Nema sumnje da nas čeka još jedno lepo druženje i novo upoznavanje sa sportskim prijateljima iz Slovačke. Radujemo se tome i jedva čekamo da se ponovo sretnemo i vidimo.

Stanisla Grbić