XS
SM
MD
LG

Hokejaši SAD i Norveške u četvrtfinalu ZOI

Hokejaši Sjedinjenih Američkih Država i Norveške plasirali su se u četvrtfinale Zimskim olimpijskih igara u Pjongčangu.

 

Foto: nhl.com

 

Amerikanci su ubjedljivo sa 5:1 savladali Slovačku, iako je nakon prvih 20 minuta rezultat bio 0:0. Odmah na startu druge trećine Donato donosi vođstvo svojoj ekipi, a već u sledećem napadu Višnievski povećava na 2:0. Sve dileme oko pobjednika riješio je Arkobelo u 33. minutu golom za 3:0, a tri minuta kasnije Čerešnjak smanjuje na 3:1. Konačnih 5:1 postavljaju Roe i ponovo Donato, za plasman u narednu fazu i duel sa Česima.

Dosta zanimljivije bilo je u duelu između Slovenije i Norveške. Slovenci su poveli dosta rano pogotkom Urbasa i tu prednst su imali do 43. minuta kada je Kristiansen izjednačio. Do kraja utakmice Norvežani su dvaput imali igrača manje i uspjeli su da se odbrane od protivničkih napada. I na startu produžetka Slovenija je napadala, ali nakon gužve kod gola Krošelja, Bonsaksen postiže zlatni gol i odvodi svoju selekciju u četvrtfinale na megdan Rusima.

U preostala dva duela plej-ofa sastaju se Finska i Južna Koreja, te Švajcarska i Njemačka, a pobjednike iz ovih mečeva čekaju Kanađani i Šveđani.