XS
SM
MD
LG

Ilić: Sviđa mi se stil njihovog treninga

Član „Student Igokee“, Dalibor Ilić, u izjavi za košarka24.ba istakao je da mu je učešće na kampu „Košarka bez granica“ veliko iskustvo i da je fasciniran organizacijom All star vikenda.

Foto: Dalibor Ilić

Višegrađanin je u sklopu kampa imao priliku da trenira u u trening centru Los Anđeles Lejkersa I da upoznao mnoge NBA zvijezde.

  • Jedno veliko iskustvo za mene jer ovo nije mala stvar, prezadovoljan sam što sam bio dio tako nečega. Jedna vrlo dobra organizacija kampa, od  sitnih detalja do onih najbitnijih i to ne samo na terenu, već i van njega.Moram naglasiti da mi se baš svidio stil njihovog treninga. Prije samog početka, imali smo 30 minuta zagrijavanja u vidu džoginga i istezanja. Nakon toga imali smo uvod u glavni dio treninga, koji se sastajao u vidu šuterskog treninga od sat vremena. Poslije toga bili bi podijeljeni u grupe po pozicijama i imali individualni trening takođe od sat vremena. Nakon toga bili bi podjeljeni u četiri tima i svaki tim bi posebno imao svoj timski trening u trajanju od sat vremena. I u završnom dijelu treninga svaki tim bi odigrao utakmicu protiv svake ekipe - kaže Ilić, kome su treneri bili bivši košarkaši “Lejkersa” Vladimir Radmanović i Derek Fišer,te aktivni član Indijane Domantas Sabonis.

 

On je između ostalih upoznao prošlogodišnjeg MVP-ija i osvajača Evropskog prvenstva te člana All Star ekipe Gorana Dragića I Al Horforda iz “Bostona”. Dalibor je prisustvovao i All Star meču timova Lebrona Džejmsa i Stefa Karija.

  • Oduševljen sam što sam imao priliku da posjetim cijeli All Star. Pored finalne utakmice, gledao sam i utakmicu zvijezda u usponu kao i takmičenja u šutiranju trojki, dribling takmičenjima i zakucavanjima, ali naravno najveći utisak je svakako ostavila finalna utakmica koja prvi put otkad gledam da neko toliko želi pobjedu na All Staru i to imam priliku uživo to je fascinantno – dodao je on.