XS
SM
MD
LG

EL: Koliko još puta treba Zvezda da se obruka pa da Alimpijević postane ''bivši''?

Košarkaši Crvene zvezde upisali su 15. poraz u Evroligi. Crveno-beli su poraženi u Barseloni, rezultatom 88-54.

Sam start je bio dosta izjednačen i ekipe nisu bile šuterski raspoložene. U takvoj igri bolje se snašla Barsa pa je nakon prvog perioda imala pet poena prednosti. Prvi period je bio neizvjestan ali ostatak meča bila je jednosmjerna ulica. U drugom periodu krenuo je ''raspad'' Crvene zvezde a Barsa je sve to kažnjavala. Imali su dosta raspoloženih igrača i njihovo vodstvo je samo raslo. Barsa je na odmor otišla sa +21.

U trećem periodu Barsa je imala i +26 ali je Zvezda uhvatila ritam i do kraja trećeg perioda prišla je na -13. Međutim, u poslednjem periodu Zvezda nije uradila apsolutno ništa. Za deset minuta igre u poslednjem periodu, tim Dušana Alimpijevića je dao svega pet poena. Složićete se da je to ispod svakog ozbiljnog niova. Pored očajnog napada, odbrana nije postojala i Barsa je samo povećavala razliku. Na kraju su domaći slavili sa ogromnih 34 razlike.

No nije problem toliko ovaj poraz kao poraz, koliko su za crveno-bele problem neke druge stvari. Iako je djelovalo dugo da Alimpijević dobro radio posao, u poslednjih mjesec-dva vidljivo je da je totalno pogubio konce. Nema osjećaja kada treba zvati tajmaut, nema hrabrosti da rizikuje sa mladim igračima, odbrana gotovo da i ne postoji a napad se svodi na šutiranje trojki. Faktički da Zvezda nema prave akcije i ako ne krene šut za tri poena, Zvezdu svaki iole ozbiljan tim može dobiti. Odbrana je loša cijele sezone a pogotovo odbrana pik igre je kriminalna. Neshvatljivo je i zašto Alimpijević uporno forsira Feldina i Bjelicu pa čak i kad su očajni. Kao da nema hrabrosti da rizikuje sa Dobrićem i Jankovićem, iako ovaj mladi dvojac uvijek da svoj doprinos. Kreće ključni dio sezone za Zvezdu što se ABA lige tiče a ovakve igre i ovakva priprema i vođenje utakmica Alimpijevića su zabrinjavajući. Zvezda više ne gubi u Evroligi nego se bruka kada gubi. Niko nije kao imperativ naglašavao TOP8 ali ovakve stvari koje su se dešavale večeras i u Bambergu prije par kola, takve stvari se ne smiju dešavati ni juniorskim ekipama. Igrači moraju da shvate važnost grba Zvezde na svome dresu a trener je najodgovorniji što oni to i ne shvataju u poslednje vrijeme.

Inače, Barsu je večeras do pobjede predvodio Ribas sa 18 poena, dok je Zvezdu predvodio Ročesti sa 13 poena.

Foto: Evroliga