XS
SM
MD
LG

Igokea se pojačala iz vlastitih redova

Narednog vikenda počinje Liga 6 za prvaka Bosne i Hercegovine. Svi timovi žele da u bitku za titulu uđu što spremniji pa zato se pojačavaju. Takav je slučaj i sa Igokeom. Aktuelni šampion u Ligu 6 ulazi jači za tri noa igrača. Naime iz juniorskog pogona u prvi tim prekomandovani su Dalibor Ilić, Nemanja Živković i Aljoša Janković.

Dalibor Ilić je prije par dana napunio 18 godina i jedan je od najvećih talenata u svom uzrastu u Evropi. On je u Prvoj ligi Republike Srpske bio btiljantan. Bio je najbolji igrač prvog dijela takmičenja a prosječno je bilježio 19,6 poena, 12,2 skokoa te 3 asistencije po utakmici. Predviđa mu se blistava karijera i jedan je od NBA prospekata u narednim godinama pa ne treba da čudi zašto je prekomandovan u prvi tim.

Aljoša Janković je jedan od igrača koji su sa kadetskom reprezentacijom Bosne i Hercegovine osvojili zlato na kadetskom prvenstvu Evrope u Litvaniji 2015. godine. Takođe, pažnju je na sebe skrenuo i na svjetskom prvenstvu za igrače do 17 godina, kada je na jednom meču ostvario tripl dabl. Jankovića krasi to što je dosta kompletan kao igrač. Uvijek ''koketira sa tripl dablom a odličan je i u odbrani pa uvijek ima i dosta ukradenih lopti. Faktički, mana mu je jedino što zna nekada da gubi dosta lopti ali to je nekako i normalno ako se uzmu u obzir njegove godine.

Nemanja Živković je talentovani šuter Igokee. Ako se gledaju procenti, najbolji je trojkaš među Igokeinim omladincima. On je prosječno bilježio 7,6 poena po utakmici u Prvoj ligi Republike Srpske a uz to je imao i 1,7 skokova i oko jedne asistencije po utakmici. Da klub sa njim ima velike planove govori i podatak da je Živković prošle godine potpisao višegodišnji ugovor sa Igokeom.

Igokeini omladinci biće dio prvog tima dok traje Liga 6 a po završetku će se priključiti juniorskom timu, koji će pokušati odbraniti titulu juniorskog šampiona Bosne i Hercegovine.

Foto: ABA liga


Zrinjski 78 : 75 Igokea
Spars 73 : 71 Široki
Kakanj 85 : 81 Bosna Royal
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Por Bod
1 Zrinjski 10 7 3 17
2 Igokea 10 7 3 17
3 Bosna Royal 10 5 5 15
4 Spars 10 4 6 14
5 Kakanj 10 4 6 14
6 Široki 10 3 7 13