XS
SM
MD
LG

Borac se bori za goli život

Borba vaterpolista Borca za egzistenciju kluba i normalan rad i funkcionisanje ne prestaje. Naime, nakon što je Inspektorat Republike Srpske utvrdio nepravilnosti u radu Vaterpolo saveza Republike Srpske i naložio istom da mora da primi Vaterpolo klub Borac, pojedinci bliski vrhu VS RS održali su sjednicu Skupštine, a da pri tome nisu ispoštovane instrukcije koje je za održavanje iste u zvaničnom dopisu dao republički prosvjetni inspektor.

Saznajemo da su predstavnici Vaterpolo kluba Borac, zbog lažnog predstavljanja i zloupotrebe položaja, podnijeli krivične prijave protiv lica koja su organizovala i održala navedenu skupštinu.

Takođe, u razgovoru sa predstavnicima crveno-plavih, saznali smo da će, kako sada stvari stoje, borba za egzistenciju kluba dostići vrhunac. Naime, kako smo saznali, postoji opravdana sumnja da će u djelo biti sprovedena potpuna privatizacija vaterpola i Gradskog olimpijskog bazena od strane jednog kluba nakon objavljivanja novog Programa za razvoj sporta grada u 2018. godini koji je Skupština Grada Banjaluka već usvojila. Čelnici Borca ističu da će sačekati zvaničnu potvrdu, a potom će se oglasiti o ovom slučaju, kao i o prebacivanju odgovornosti između Grada i JP Akvana. Iz Vaterpolo kluba Borac navode da su zahtjev za hitnu izmjenu Pravilnika o korištenju igrališta na Gradskom olimpijskom bazenu podnijeli još u januaru u vrijeme dok je isti bio u izradi, ali da, kako se čini, isti nije ni uzet u razmatranje.

Piše:Borac Sport

FOTO: Borac Sport