XS
SM
MD
LG

Kreće Liga za prvaka BiH, Igokea na startu protiv Širokog

Ovog vikenda počinje borba za titulu prvaka u Bosni i Hercegovini. Derbi prvog kola Lige za prvaka odigraće se u Laktašima, gdje će Igokea dočekati Široki.

Ekipa Dragana Bajića je aktuelni šampion i najveći favorit za osvajanje titule. Toga su svjesni i u Igokei ali su i svjesni da se titula neće sama osvojiti i da će je morati zaslužiti na terenu. Igokea ima problema sa povredama i u ovom susretu ne može računati na Šibalića. Međutim, seniorima su priključeni Ilić Janković i Živković i oni će sigurno dobiti svoju šansu, kako u ovom susretu, tako i u narednim utakmicama.

Široki se nakon godinu dana pauze vratio u Ligu za prvaka. Tim sa ''Pecare'' igra dobro ove sezone. Okupili su jedan jako respektabilan sastav. Imaju dobra dva stranca Kronera i Makona a tu su i iskusni Naletilić te jako dobri Karačić i Lončar. Takođe, skoro je došao i Martin Junaković, koji ako smiri gkavu može mnogo pomoći svojoj ekipi. Na klupi je ponovo Damir Vujanović i sigurno je da je i njegov, ali i cilj ekipe, da se plasiraju u plej of.

Prednost Igokee je svakao kvalitet i duža klupa koju imaju. Međutim, Široki će biti rasterećen jer nemaju pritiska u ovom susretu. Iz te opuštenosti mogu napraviti probleme Igokei. Imaju dosta potencijala u šutu za tri. Ako ih šut krene, Igokea bi mogla da ima problema. Što se tiče Igokee, domaći moraju iskontrolisati skok i smanjiti broj izgubljenih lopti. Kontrola skoka i agresivna odbrana svakako će olakšati Igokei put do pobjede.

Meč u Laktašima je na programu večeras od 19:30h.          

Foto: Igokea Republika Srpska


Zrinjski 78 : 75 Igokea
Spars 73 : 71 Široki
Kakanj 85 : 81 Bosna Royal
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Por Bod
1 Zrinjski 10 7 3 17
2 Igokea 10 7 3 17
3 Bosna Royal 10 5 5 15
4 Spars 10 4 6 14
5 Kakanj 10 4 6 14
6 Široki 10 3 7 13