XS
SM
MD
LG

Vojvoda Borčev

Darko Vojvodić je novi trener banjalučkog Borca. Trener koji ima veliko premijerligaško iskustvo, kako igrač, tako i trener, dogovorio se sa rukovodstvom crveno-plavih do kraja sezone da sedi na klupi kluba koji se takmiči u Ligi za opstanak i glavni cilj je da Banjalučani sačuvaju postojeći – premijerligaški status.

Prema informacijama sa Gradskog stadiona smeštenog na Trgu Republike Srpske dogovor čelnika Borca i trenera je postignut na obostrano zadovoljstvo, juče ujutro su definisani svi detalji pod kojima će popularni Vojvoda da sedi na klupi trenutno drugoplasiranog tima u Ligi za opstanak koji ima deset bodova više od pretposlednjeg zeničkog Čelika.

Darko Vojvodić

-U razgovoru sa ljudima iz rukovodstva Borca dogovorio sam da preuzmem ekipu i vodim je do kraja tekuće sezone u kojoj klub igra u Ligi za opstanak. Ova opcija je odgovarala i meni, jer na leto imamo određene druge planove, ali i čelnicima Borca. Neće biti nikakvih problema, ako obostrano budemo zadovoljni, da ponovo sednemo i dogovorimo se, ali o tom po tom, videćemo. Fokusiraću se sada na ekipu i na rad u ovoj prvenstvenoj pauzi, a dužiba ugovora je najmanje bitna, važno je da se dobro spremimo za izazove koji nas očekuju – istakao je novi strateg Banjalučana Darko Vojvodić.

Obzirom da ima dobar uvid u sva dešavanja u fudbalu “dejtonske zemlje” ovaj Fočak poznaje i igrače Borca s kojima će juriti opstanak.

-Poznajem igrački kadar Borca, a one fudbalere koje ne upoznaću, ima vremena. Borac ima potencijal. Nama su naredna dva susreta jako važna, skoro pa presudna. U Banjaluci dočekujemo “fenjeraša” Vitez, a potom i GOŠK iz Gabele. Ne treba trošiti reči o važnosti utakmica, a sa tih šest bodova napravili bi, čini mi se, presudne korake ka ostvarenju zacrtanog cilja i takmičarskih ambicija – dodao je Vojvodić.

On će da bude peti trener Borca u ovoj premijerligaškoj sezoni koju je počeo Željko Vranješ, ali je smenjen nakon šest kola, nalsedio ga je Zoran Milinković koji je podneo ostavku nakon petnaestog kola i domaćeg poraza od Željezničara (0:1), u poslednja tri jesenja i prvih pet prolećnih kola tim crveno-plavih sastavljao je mladi Igor Janković, da bi poslednju utakmicu protiv Mladosti u Doboju kod Kaknja s klupe vodio Marko Maksimović, kao prelazno rešenje.

Nakon duela sa Mladosti igrači Borca imali su slobodne dana, a prvi trening je zakazan za danas kada će se prvotimci Banjalučana i zvanično upoznati sa novim trenerom. Vojvodić je u ovoj sezoni već trenirao federalnog prvoligapa Slogu iz Sminog Hana, a sedeo je, pre toga, na klupama Sutjeske (Foča), teslićkog Proletera, zvorničke Drine, Slobode iz Tuzle, Radničkog iz Lukavca, GOŠK-a (u dva navrata), Slavije (Istočno Sarajevo), Travnika i Zvijezde iz Gradačca.

Borac će protiv Viteza u 25. kolu Lige za opstanak, 31. marta igrati znatno oslabljen jer zbog tri žuta kartona pravo nastupa neće imati vezista Vladan Danilović i bek Luka Lučić. Osim toga Danilović je u Doboju kod Kaknja zaradio i neugodnu povredu i po prvim procenama lekara moraće da pauzira tri sedmice, što znači da ga najverovatnije neće biti ni u sudaru protiv GOŠK-a.

Bolove u skočnom zglobu posle utakmice sa Mladosti osetio je i iskusni vezista Mladen Veselinović, ali se u Borcu nadaju da će on biti sprema za duele sa Vitežanima i Gabeljanima.

Slavko Basara / Sportski žurnal 


Vitez 0 : 0 Radnik
Široki Brijeg 1 : 1 Krupa
Sarajevo 0 : 0 Sloboda
Borac 1 : 1 Zrinjski
Željezničar 3 : 1 Čelik
Mladost 1 : 1 GOŠK
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Zrinjski 22 16 2 4 50
2 Željezničar 22 16 2 4 50
3 Široki Brijeg 22 13 3 6 42
4 Sarajevo 22 12 4 6 40
5 Krupa 22 9 8 5 35
6 Radnik 22 9 5 8 32
7 Mladost 22 7 8 7 29
8 Borac 22 7 5 10 26
9 GOŠK 22 7 3 12 24
10 Sloboda 22 5 6 11 21
11 Čelik 22 4 1 17 13
12 Vitez 22 1 5 16 8