XS
SM
MD
LG

Opstanak, što pre

Darko Vojvodić juče je i zvanično preuzeo dužnost šefa stručnog štaba banjalučkog Borca jer je na pomoćnom terenu Gradskog stadiona na Trgu Republike Srpske odradio zvanično i prvi trening, na kojem se upoznao sa igračima i pokušao da im prenese svoje vizije i shvatanje fudbala. Tako su njegovi izabranici posle tri dana odmora započeli pripreme za utakmicu protiv Viteza posle prvenstvene pauze zbog obaveza reprezentacije BiH.

Iskusni stručnjak ima zadatak da Borčev brod uvede u mirnu premijerligašku luku i što pre ga dovede do matematičkog obezbeđivanja opstanka u eliti BiH od kojeg je trenutno udaljen deset bodova. Naime, Banjalučani koji su na drugoj poziciji Lige za opstanak beže deset koraka pretposlednjem Čeliku iz zenice.

-Većinu igrača Borca poznajem iz premijerligaškog takmičenja i mogu da kažem da posedujemo kvalitet da ostvarimo zacrta ne ambicije. Kroz ove naredne dane pokušaćemo što bolje da se upoznamo i spremimo za izuzetno važnu utakmicu koja nas čeka protiv Viteza, a potom i GOŠK-a na domaćem terenu. Sa šest bodova u tim susretima napravićemo veliki korak ka opstanku i matematički. Imamo određenih kadrovskih problema za susret s Vitezom – rekao je Darko Vojvodić prvog radnog dana u crveno-plavom taboru, koji će debitovati u prvenstvu u nedelju, 1. aprila kada će Borac u okviru 25. kola ugostiti “fenjeraša”.

Zvanična promocija novog šefa stručnog štaba Borca zakazana je za danas u jedanaest časova u klupskoj trofejnoj sali kada je zakazana konferencija za novinare na kojoj će se Darko Vojvodić prvi put zvanično, kao trener Borca, obratiti medijima.

-Borac je veliki klub i za svakog trenera dolazak na klupu ovog velikana je velika stvar i izazov u karijeri. Nadam se da će nam se sve kockice složiti u mozaik. Banjaluka je fudbalska sredina i zaslužuje premijerligaša – jasan je popularni Vojvoda.

Trener rođen u Foči potpisaće ugovor s Banjalučanima do kraja tekuće sezone, a prema dogovoru sa rukovodstvom kluba iz Platonove ulice postoji mogućnost da saradnja bude nastavljena i posle leta, ukoliko obje strane budu zadovoljne i saglasne sa tim. Vojvodić je peti trener na klupi Borca u sezoni 2017/18. koju je kao šef stručnog štaba započeo Željko Vranješ, pa ga nasledio Zoran Milinković, a na kraju jeseni i početku proleća brigu o prvom timu je vodio mladi Igor Janković, da bi Marko Maksimović kao prelazno rešenje sastavljao ekipu u prošlom kolu protiv Mladosti u Doboju kod Kaknja.

Jučerašnji trening na pomoćnom terenu sa Darkom Vojvodićem su vodili i pomoćnici, Marko Maksimović koji ostaje u stručnom štabu, dok je za trenera golmana prvog tima ponovo vraćen iskusni Radovan Gajić, zamenio je na toj poziciji Vladimira Damjanića.

Vojvodić na prvom treningu Borca


Vitez 0 : 0 Radnik
Široki Brijeg 1 : 1 Krupa
Sarajevo 0 : 0 Sloboda
Borac 1 : 1 Zrinjski
Željezničar 3 : 1 Čelik
Mladost 1 : 1 GOŠK
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Zrinjski 22 16 2 4 50
2 Željezničar 22 16 2 4 50
3 Široki Brijeg 22 13 3 6 42
4 Sarajevo 22 12 4 6 40
5 Krupa 22 9 8 5 35
6 Radnik 22 9 5 8 32
7 Mladost 22 7 8 7 29
8 Borac 22 7 5 10 26
9 GOŠK 22 7 3 12 24
10 Sloboda 22 5 6 11 21
11 Čelik 22 4 1 17 13
12 Vitez 22 1 5 16 8