XS
SM
MD
LG

Oprezno sa austajderom

Sedmu kvalifikacionu utakmicu mladi reprezentativci Bosne i Hercegovine igraće večeras u Lihtenšta jnu (18 časova), a “Zmajići” su smešteni u hotrelu “B smart” u Vaduzu.

BiH je trenutno lider na tabeli grupe osam, ima identićčan broj bodova kao i Rumunija koja nije igrala u minulom kvalifikacionom krugu. Selektor Vinko Marinović posle pobede (1:0) protiv Velsa bio je zadovoljan.

-Lihtenštaj je objektivno najlošija reprezentacija u našoj kvalifikacionoj grupi, ali bez obzira na to nećemo se opuštati niti rasterećeno nastupiti, od prvog minuta želim ozbi ljnost na terenu i veliku želju za osvajanje tri nova boda. Posle ove utakmice tek na jesen, u septembru nas očekuju nove obaveze, a do tada želimo da budemo na liderskoj poziciji. O Lihte nštajnu nemamo mnogo toga da govorimo, moramo da opravdamo ulogu favorita – rekao je Vinko Marinović.

Reprezentativac Kerim Memija očekuje dobru utakmicu reprezentacije BiH i ne potcenjuje večerašnjeg protivnika:

-Pobede nad Velsom su nam podigle samopouzdanje i dokazali smo da ova ekipa ima kvalitet za nešto više. Na nama je da to i dalje pokazujemo. Utakmica sa Lihtenštajnom će biti teška jer možemo dosta dobiti, ali isto tako i izgubiti. Moramo biti na nivou prethodnih mečeva, da ti svoj maksimum i pobeda neće biti upitna. Ne smemo se opustiti bez obzira ko je protivnik jer nismo još završili posao. Cilj nam je plasman na završnicu Evreopskog prvenstva i svi smo na to fokusirani.

S. B./Sportski žurnal 

Grupa osam

Švajcarska – Portugalija danas u 17.00

Lihtenštajn – BiH danas u 18.00

1. BiH 6 4 0 2 15:5 12

2. RUMUNIJA 6 3 3 0 9:3 12

3. PORTUGALIJA 5 3 1 1 13:5 10

4. ŠVAJCARSKA 6 2 1 3 5:8 7

5. VELS 6 2 1 3 6:8 7

6. LIHTENŠTAJN 5 0 0 5 1:20 0

 

Iduće utakmice (7. septembar): BiH – Švajcarsa, Portugalija – Rumunija, Vels – Lihtenštajn.

Mlada reprezentacija BiH