XS
SM
MD
LG

Napad na Senegal

Posle minimalne (1:0) pobede protiv Bugarske u Razgradu fudbalska “A” reprezentacija Bosne i Hercego vine večeras (20 časova) u Avru (Francuska) igra još jedan kontrolni meč, ovaj put protivnik “Zmajevima” biće Senegal, učesnik Mondijala u Rusiji narednog leta u Rusiji.

Selektor BiH Robert Prosinečki je sinoć sa reprezentativcima održali službeni trening, a u najavi za utakmicu u Avru kaže:

-Biće nekoliko promena u ekipi u odnosu na meč sa Bugarskom, jer smo i najavili da će svi dobiti minutažu u ove dve utakmice. Senegal je prema mom mišljenju bolja reprezentacija od Bugarske i verujem da će to biti prava utakmica i pravi test za nas. Oni su učesnici Svetskog prve nstva i imaju igrače koji igraju širom Evrope, u Engleskoj, Italiji i veoma su kvalitetni. Biće mo bolji nego u prošloj utakmici jer smo duže zajedno i neke stvari smo „pohvatali“.

Prosinečki je malo zastao, a potom nastavio:

-Već sam rekao da možemo biti zadovoljni susretom sa Bugarskom jer smo kratko vreme proveli zajedno, svega dva dana. Zalaganje je bilo na nivou. Bilo je tu i grešaka i to ćemo ispravljati, ali momci su dali sve od sebe. Dobro je što smo pobedili radi atmosfere i samopouzdanja. Sada očekujemo još jednu pravu utakmicu u kojoj ćemo biti još bolji. Ovdje imamo bolje uslove, u Ra zgradu smo imali problema sa snegom i bilo je upitno hoćemo li uopšte i trenirati.

Selektor BiH nije se libio da otkrije sastav koji bi trebalo da počne utakmicu protiv Senegalaca:

-Očekujem naravno da se svi maksimalno zalažu, a mislim početi sa ovom postavom: Šehić, Vra nješ, Bičakčić, Šunjić, Kolašinac, Cimirot, Sarić, Pjanić, Višća, Džeko i Kodro.

Defanzivac BiH Banjalučanin Ognjen Vranješ je pred utakmicu sa afričkom reprezentacijom istakao sledeće:

-Bilo bi važno da i ovaj susret rešimo u svoju korist, kako bi napravili dobar uvod za jesen i po četak takmičenja u UEFA Ligi nacija. Protiv Bugara imali smo mnogo problema, pre svega na vre menskim neprilikama, ali smo stigli do pozitivnog rezultata. Senegal je mnogo bolja repreze ntacija od bugarske i čeka nas veće iskušenje, ali se nadamo da ćemo uz dobru igru na terenu sti ći i do novog pozitivnog rezultata.

Prema informacija koje su stigle iz Francuske za susret protiv BiH pored Čejkua Kujatea iz konkurencije je otpao i ofanzivac Kejta Balde.

Naime, on se poslednjih dana žalio na povredu i vratio se u Monako na dopunske preglede kod klupskog doktora, tako da definitivno neće zaigrati protiv “Zmajeva”. Selektor Senegala Aliu Sise zbog povrede dvojice i te kako važnih fudbalera imaće i te kako oslabljen sastav, pa će priliku dati mlađima igračima.

S. Basara / D. Ćorsović /Sportski žurnal