XS
SM
MD
LG

Banjaluka pozdravila Koromana

Ognjen Koroman, nekadašnji as Crvene zvezde i reprezentativac Srbije i Crne Gore bio je u poseti Banjaluci gde se susreto sa prijateljima iz Škole fudbala OFK Sprtak 2013. Popularnog Ogija dočekali su nekadašnji prvotimci banjalučkog Borca Aleksandar Vrhovac, Darko Maletić i Jovo Šmanja, zajedno sa direktorom OFK Spartaka 2013 Igorom Vrhovcem. U društvu je bio i Dejan Travar, predsednik Gradskog Fudbalskog saveza Banjaluka.
-Uvek je lepo u društvu prijatelja. Došao sam u Banjaluci sa ciljem da porazgovaram vezano za kamp koji organizujem od 1. do 7. jula ove godine na Jahorini. Dobio sam veliku podršku, a ljudi u OFK Sportaku 2013 su me upoznali sa sistemom rada u svojoj Školi fudbala. Omladinski fudbal je budućnost naših krajeva – rekao je Ognjen Koroman.
Predsednik OFK Spartaka 2013 Aleksandar Vrhovac je istakao sledeće:
-Naš klub je i osnovan da veliku pažnju posveti najmlađim i najtalentovanijim dečacima i devojčicama kroz festival Spartanac koji uspešno organizujemo već nekoliko godina, ali i kroz ostale akcije pokazali smo da nam je najmlađa populaciju ujedno i najvažnija. I ubuduće ćemo da radimo na tome. Banjaluka i Republika Srpska i te kako dobro znaju ko je Ognjen Koroman, njegovu fudbalsku biografiju i pripadnost Republici Srpskoj. Mi ćemo u skladu sa našim mogućnostima da pomognemo i budemo učesnici Kampa Ognjena Koromana na olimpijskoj lepotici Jahorini.
Sve što je lepo, pogotovo kada se nađu prijatelji, kratko i traje. Poseta Ognjena Koromana Banjaluci i OFK Spartaku 2013 je brzo prošla, uz poruku da se saradnja nastavlja i na ostalim putevima popularizacije i afirmacije fudbalskog sporta među najmlađima.
Darko Maletić je nakada igrao u Partizanu, ali svaki potez i korak koji bivši igrači poput Ognjena Koromana povuku i ideju koju osmisle, pozdravlja:
-Ovo je zaista sjajna prilika za masovnost, baš kao što je i kamp Partizana u Glamočanima kod Banjaluke u organizaciji Mladosti i mog prijatelja Milenka Petrovića. Lično sam čestitao Koromanu na ideji, a mislim da će kapaciteti na Jahorini u julu biti popunjeni do kraja i da će veliki broj dece iz regiona, ali i Evropi doći u Republiku Srpsku. Jahorina nije samo sportska već i turistička destinacija Republike Srpske.
Promoteri kampa Ognjena Koromana od 1. do 7. jula ove godine, biće, između ostalih: Savo Milošević, Mateja Kežman, Miloš Šestić i Vladimir Petrović Pižon.
Na kampu Ognjena Koromana mogu da nastupa dečaci dođeni od 2001. do 2011. godine.

Slavko BASARA/Sportski zurnal

Ognjen Koroman u Banjaluci