XS
SM
MD
LG

Goran Simić vodi Slaviju

Ekipa Slavije, iznenada je  ostala bez trenera. Dosadašnji šef stručnog štaba, Dragan Radović, prihvatio je poziv prvoligaša Federacije BiH sarajevskog Olimpika i preuzeo ovaj klub. Dan pre toga, Olimpik se razišao sa Dinom Đurbuzovićem, pa je za njegovog naslednika imenovan Radović. Njemu je ovo treći put da seda na klupu Vukova. Pregovori sa Olimpikom nisu dugo trajali, ali- jesu sa Slavijom. Nakon imenovanja za šefa stručnog štaba Olimpika, Radović je izjavio:

 - Drago mi je da sam ponovo tu. Olimpik ima odličnu ekipu. Neke igrače poznajem od  ranije, sa nekima sam sarađivao. Sve u svemu, siguran sam da Olimpik ima kadar koji je u stanju izboriti povratak u Premijer ligu BiH.

Njemu će osnovni zadak i biti da Olimpik pokuša vratiti u Premijer ligu. Neće to biti ni malo lak posao, ali Radović veruje da to može da uradi.

Nakon što je stigla ponuda tima iz Sarajeva, Dragan Radović je o svemu obavestio predsednika Slavije, Ljubišu Ćosića. Predsednik kluba iz Istočnog Sarajeva, prema našim izvorima, nije lako prihvatio odluku Radovića da napusti ekipu. Pokušao ga je ubediti da ostane i da završi započeti posao u prvoligašu Republike Srpske, ali ponuda je bila takva da je Radović jednostavno nije mogao odbiti i na kraju su se ipak dogovorili da klupu Slavije zameni onom  Olimpikovom.

Odlazeći iz Slavije, Radović se zahavlio na razmevanju uz konstataciju da je imao odličnu saradnju sa upravom kluba, ali da je ponuda Olimpika primaljiva. Poželo je svom klubu mnogo sreće u nastavku šampionata.

Odmah po odlasku  Dragana Radovića, uprava Slavije je odlučila da se ekipa poveri njegovom prvom saradniku, Goranu Simiću. Ovaj nekadašnji as Slavije je u stručnom štabu već tri-četiri godine, pa je odluka da se njemu ekipa prepusti i očekivana. Jedini problem može da bude u činjenici da Simić ima B licencu, a da bi vodio ekipu mora posedovati minimum A UEFA licencu. Taj problem će se premostiti   sedenjem na klupi nekog od mlađih trenera u Slaviji, valsnika A licence. Debi Simić ima već sutra u Foči. Čeka ga Sutjeska.

-Teška nas utakmica očekuje . Na put ću bez šest - sedam igrača. Zbog povrede nema Aleksandra Pušare, Slađana Antića,a zbog kartona su odsutni Nemanja Pušara, Borislav Cicović , Nemanja Stojanović i golman  Ivan Butorović. I da smo kompletni, bilo bi teško sa domaćinom, a ne ovako. Ipak, šta je tu je.... Idemo da se nadigravamo i probamo da dođemo do bodova ili- boda. Spreman sam da odgovorim obavezama koje su mi stigle odlaskom Radovića. Posla se ne bojim, a mislim da imamo sasvim dobru ekipu i da se možemo sa svima ravnopravno nositi. Poštujem Sutjesku, ali mislim da imamo čemu da se nadamo, zaključio je Goran Simić.

Dragan Radović i Goran Simić


Zvijezda 09 6 : 2 Željezničar Sport Team
Tekstilac Kort 0 : 0 Kozara
Napredak 0 : 0 Slavija
Podrinje 0 : 1 Sloga
Sutjeska 1 : 1 Rudar Prijedor
Drina 1 : 1 Sloboda
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Zvijezda 09 22 15 6 1 51
2 Rudar Prijedor 22 14 7 1 49
3 Drina 22 10 8 4 38
4 Slavija 22 9 9 4 36
5 Tekstilac Kort 22 9 7 6 34
6 Podrinje 22 8 3 11 27
7 Željezničar Sport Team 22 7 5 10 26
8 Sloboda 22 8 2 12 26
9 Sutjeska 22 5 8 9 23
10 Kozara 22 3 9 10 18
11 Sloga 22 3 7 12 16
12 Napredak 22 3 5 14 14