XS
SM
MD
LG

EL: CSKA se ''provukao'' protiv Himkija i poveo sa 1-0

Košarkaši CSKA savladali su Himki sa 98-95 i poveli su u četvrtfinalnoj seriji sa 1-0.

Himki je jako dobro otvorio meč Vjaltsev, Gil i Marković su pogađali a Šved je razigravao i Himki je imao prednost u prvom periodu. U drugom periodu Rodrigez je vezao poene i vratio je CSKA u igru. Međutim, ofanzivni skok i racionalna igra omogućila je Himkiju da se ponovo odlijepi. Na odmor odlaze sa osam poena prednosti.

CSKA je u trećem periodu pronašao dobar ritam. Bili su dobri u napadu i to se osjetilo. Došli su bili par puta do izjednačenja ali se Himki održao u vodstvu. Nakon trećeg perioda imali su +3. CSKA u poslednjem periodu nameće svoj ritam. Sa druge strane, Šved prestaje racionalno da igra i dosta je i forsirao. Ipak, meč ulazi u neizvjesnu završnicu. Bilo je +3 za CSKA a Himki je imao napad. Vjaltsev je bio sam u korneru, krenuo na prodor i sudije sude da je nagazio liniju. Sudije su pogriješile ali i Vjaltsev je trebao šutirati. CSKA je uspio privesti meč kraju a košarkaši Himkija su se žalili na suđenje nakon meča.

CSKA je do pobjede predvodio Rodrigez sa 22 poena a Hanter je dodao 18. Šved je imao 22 poena ali od sredine treće četvrtine nije asistirao ali je zato dosta divljao u drugom poluvremenu a to je ekipu koštalo na kraju.

Foto: Evroliga