XS
SM
MD
LG

Grad Istočno Sarajevo ugostio Zorana Erbeza

Predsjednik Skupštine grada Istočno Sarajevo Miroslav Lučić i zamjenik gradonačelnika Danko Vučetić ugostili su danas selektora bh. kadetske fudbalske reprezentacije, Zorana Erbeza, koji je predvodio mlade fudbalere na elitnim kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo U17, održanim krajem prošlog mjeseca u Austriji.

Bh. kadeti su nakon poraza od Francuske, uspjeli da savladaju Austriju, a potom i Dansku, te su se na taj način plasirali na Evropsko prvenstvo koje se od 5. maja igra u Engleskoj. To će ujedno biti i treći put uzastopno da bh. kadeti učestvuju na smotri najboljih evropskih selekcija.

Predsjednik Skupštine grada Istočno Sarajevo Miroslav Lučić rekao je da je ovo izuzetno važan rezultat fudbalskih predstavnika iz Istočnog Sarajeva, posebno zbog činjenice da u okviru reprezentacije BiH u različitim selekcijama nastupa sve veći broj mladih igrača iz Republike Srpske.

„Svjesni smo toga da ulaganja u sport kod nas nisu dovoljna i da mladi, talentovani sportisti nisu na adekvatan način stimuslisani, pa ni nagrađeni za uspjehe koje postižu. Svugdje u svijetu, sport je važan dio nacionalne strategije i mladi koji postižu značajne sportske rezultate izuzetno su cijenjeni i priznati u društvu. Kod nas to nije riješeno na taj način, zbog čega naši vrhunski sportisti vrhunske rezultate mogu da postignu tek kada nastupe u velikim klubovima, odnosno, reprezentacijama u okruženju“, istakao je Lučić.

Lučić je rekao da je rezultat Zorana Erbeza vrijedan pažnje i zaslužuje bar ovu vrstu priznanja iz grada Istočno Sarajevo.

„Kvalifikacije za Evropsko prvenstvo završili smo kao prvi u grupi, što je značajan rezultat. Utakmicu sa Francuskom izgubili smo 3:0 i bilo je teško vratiti se na pravi kolosjek. Međutim, nismo gubili nadu i dvije naredne utakmice smo pobijedili. Nadam se da ćemo na Evropskom prvenstvu u Londonu opravdati učešće“, rekao je Erbez.

Erbez kaže da je veoma značajno što sve veći broj mladih fudbalera iz Istočnog Sarajeva i RS nastupa u različitim selekcijama.

„Važno je da imamo kontinuitet u radu i kvaltetu. Rezultati će doći“, kaže Erbez.

Zoran Erbez je selekor bh. reprezentacije U15 i pred dobijanjem je UEFA pro – licence. Erbez je vodio FK „Slavija“ 2009. godine, u najslavnijem periodu tog kluba, kada je „Slavija“ ušla u Kup UEFA.

Današnjem prijemu u Gradskoj upravi prisustvovao je predsjednik Savjeta za sport Skupštine grada Goran Šehovac.