XS
SM
MD
LG

Željo izbacio Slobodu

Utakmica na Tušnju sve do 18. minute nije imala bilo kakvih uzbuđenja. Igralo se na sredini terena. Oba tima su praktično više razmišljala o odbrani svoga gola, da bi tada Željezničar izgubio loptu na polovini Slobode. Mijić je odlično   proigrao Todorovića na desnoj stani. Uslijedio je trk po tom boku, izvanredan  centrašut, a Husiću  je ostalo samo da loptu glavom pošalje pored nemoćnog Kjosevskog. Nakon tog pogotka Sloboda je nastavila sa napadima ka golu Kjosevskog. Mogli su oni u dva navrata da povećaju svoju prednost, ali nije bilo promene rezulatata. 

Kako se bližio kraj prvog dela meča, tako je Željezničar preuzimao inicijativu, pa su u finišu stigli prvo do poravnjna ,a nakon toga i kompletnog rezultatskog preokreta. Oba puta je mrežu Slobode zatresao Goran Zakarć. Prvi gol je postigao u 37. minuti glavom, nakon ubacivanja Zaimovića, da bi u 45. minuti još jednom matirao Muminovića.

Nastavak je doneo ofanziviju Slobodu,a to je Željo znao da iskoristi. Sjajna kombinacija odigrana je u 51. minuti,a Ubiparip postiže treći gol i Slobodi praktično zatvara vrata finala Kupa, jer je prvi susret ova dva kluba odigran na Grbavci završen nerešeno 0:0, pa je Sloboda za prolazak dalje morala postići još tri gola. Bila je to, jasno nemoguća misija za tim Slavka Petrovića.

Igrala se 75. minuta kada je Zakarić stigao do het- trika. Prigrao ga je Zaimović,a ovaj fudbaler mirno poslao loptu iza leđa čuvara mreže Slobode. 
Dakle, Željeznilar je na Tušnju izborio plsman u finale,a tamo  će ga čekati Krupa, koja je bila danas bolja od Zvijezde 09. Trijumfovali su Krupljani sa 2:0, a u prvom susretu su slavili u Etno selu Stanišići  sa 0:4.

Revanš utakmica polufinala Kupa BiH

Sloboda - Željezničar 1:4 (1:2)

Tuzla. Stadion:Tušanj. Gledalaca:5.000 Sudija: Dragan Petrović (Banjaluka). Žuti karton: Husić ( Sloboda), Mehremić (Željezničar). Strelac: Husić 18. (Sloboda). Zakarić 37.45. (Željezničar).

Sloboda: Muminović , Terzić  , Škahić  , Rustemović   (od 61.  Grahovac), Todorović  , Smajić , Lazevski  , Osmanagić  , Husić , Mijić   (od 71. Bekić ) , Ignjatović . 

Željezničar: Kjosevski  , Graovac , Mehremić  , Blagojević  , Bogičević  , Zakarić  ( od 89. Žerić) , Zajmović  , Vranješ  , Hajdarević  (od 82. Šabanadžović) , Osmanković  , Ubiparip  .