XS
SM
MD
LG

Bratunac demontirao Leotar

Košarkaši Leotara ostali su bez očekivanog plasmana u Premijer ligu BiH naredne sezone, jer su poslije dominantne sezone večeras prokockali veliku šansu u majstorici polufinala Prvenstva RS protiv ekipe Bratunca.

Trebinjci su večeras na svom terenu poraženi poslije produžetka rezultatom 77:81, poslije regularnog toka meča bilo je 68:68, iako su u finišu meča imali i dvocifrenu prednost. Tako se sa dva vezana poraza završila sezona za izabranike Dražena Šegrta, koji su regularni dio  završili kao neprikosnoveno najbolji sastav u šampionatu Republike Srpske sa samo jednim porazom u 22 meča.

Koliko je nevjerovatan ishod večerašnjeg susreta najbolje govori podatak da je tri minuta do kraja regularnog toka meča Leotar vodio rezultatom 66:57, a poslije izjednačenja gostiju imao priliku da u zadnjem napadu ovjeri plasman u finale. I u produžetku ista slika, poenima iz slobodnih bacanja Luke Radmilovića Leotar je poveo 77:75 na 49 sekundi do kraja produžetka, ali su Bratunčani trojkom i slobodnim bacanjima u finišu ovjerili vizu za finalnu seriju koja će dati novog premijerligaša BiH.

KK "Leotar": Lužajić 15, Marić 25, Milidragović 2, Radmilović 16, Raičević 13, Kraljević, Milešić, Milanović, Fimić 6, Tunguz, Vuković, Zelenović, Milešić. Trener: Dražen Šegrt.

KK "Bratunac": Bogićević 18, D. Alempić 2, Kovač 15, Pilindavić 8, Milidrag 16, Kupusović 8, Deurić, Erkić 14. Trener:Milivoje Mladenović.

IZVOR: Hercegovina promo 

Leotar - Bratunac /FOTO: Hercegovina promo