XS
SM
MD
LG

NBA: Sjajna Fila vratila brejk i povela sa 2-1

Košarkaši Filadelfije savladali su Majami na Floridi sa 128-108 te su tako poveli sa 2-1 u seriji.

Majami je bolje otvorio susret i sa dvije trojke Džonsona poveli su sa 6-2. Fladelfija dolazi do preokreta serijom 8-0 ali Džonson veže pet poena i Majami vodi 11-10. Gledali smo rezultatsku klackalicu a onda je u seriju ušao Belineli u Fila je imala i +11. Vinslov je odigrao sjajnu završnicu prvog perioda pa je Majami smanjio na 37-33.

Filadelfija je dobrim dijelom drugog perioda održavala svoju prednost. Međutim nakon poena Dragića pod faulom i trojke Vinslova, Majami dolazi do preokreta. Do kraja poluvremena gledali smo veliku rezultatsku klackalicu a poenima Adebaje, Majami odlazi na odmor sa poenom prednosti.

Majami je dobro otvorio treći period. Održavali su svoju prednost iako ona nije bila prevelika. Pri rezultatu 882-78 za Majami, Fila pravi seriju 7-0 i dolazi do preokreta. Džonson veže dvije trojke i vraća prednost svom timu. Ipak, gosti su koncentrisanije odigrali završnicu trećeg perioda i došli su do vodstva 96-94.

U poslednjem periodu na terenu je postojala samo jedna ekipa. Majami se nekako i držao do pet minuta pred kraj susreta a onda su ostali bez snage. Jednostavno brz ritam i meč na veći broj poena je ono što Filadelfija želi jer tu ima prednost. Kad su takav ritam nametnuli znali su da su blizu uspjeha. U poslednjih pet minuta dali su 16 a primili samo tri poena i na kraju su došli do velike pobjede.

Filadelfiju je predvodio Embid sa 23 poena, Šarić i Belineli su dodali po 21 poen a Simons je imao 19 poena, 12 skokova, sedam asistencija i četiri ukradene lopte. Majami je predvodio Dragić  sa 23 poena a Vinslov je imao 19 poena i deset skokova.

Foto: The Sixer Sense