XS
SM
MD
LG

Borac može do pozitivnog rezultata

 

Fudbaleri Borca sutra sa početkom u 17 časova gostuju ekipi zeničkog Čelika u utakmici šestog kola Lige za opstanak. Banjalučani su pred posljednjih pet kola osmi tim šampionata (drugoplasirani u plej-autu) sa 31 bodom, što je sedam više od Zeničana koji se trenutno nalaze u zoni ispadanja iz Premijer lige BiH. Jasno je da bi crveno-plavima i bod sa stadiona Bilino polje bio odličan kapital u borbi za opstanak, dok bi eventualni poraz, kojim bi Čelik prišao na samo četiri koraka, dodatno zakomplikovao ionako već “uzavrelu” situaciju.

– U boljoj smo poziciji od Čelika, to je činjenica. Mi imamo još par mečeva na kojima bismo mogli da se “vadimo”, dok je Zeničanima sutrašnja utakmica “biti ili ne biti” i u tome leži naša najveća šansa pred ovaj duel – rekao je šef stručnog štaba Borca Darko Vojvodić, osvrnuvši se na svoje obraćanje medijima nakon meča u Tuzli.

– Moje izlaganje nakon utakmice sa Slobodom je išlo u pravcu da Borac, koji je institucija i za koji se zna koga predstavlja, ne smije sebi da dozvoli bude nemoćan i na margini. Vršio se medijski pritisak po pojedinim portalima da Borac treba da ispadne iz lige: pisalo se da klub dugije 12 miliona, da nema navijača… Dugovanja imaju i drugi klubovi, a na utakmici u Gabeli bude po 6.5 gledalaca. Čelik je takođe zadužen pitaj boga koliko, Sloboda i sarajevski klubovi isto tako. Stvarao se privid da Borac nikoga ne zanima a to nije istina. Navijači će se vratiti, a mi klub moramo da ostavimo u ligi u kojoj smo ga i zatekli – u svom stilu je nastavio Borčev strateg.

U sutrašnjem meču Vojvodić neće moći da računa na usluge kartoniranog kapitena Nemanje Janičića, pa nje njegovo mjesto, prema Vojvodićevim riječima, zauzeti Bojan Puzigaća.

– Puzigaća po vokaciji nije štoper, ali nam je u ovoj utakmici potrebno iskustvo. Na povredu se žalio Mladen Veselinović, ali igraće jer je bolji i kad stoji od nekih koji su na terenu. Takođe, šansu će od prvog minuta dobiti i Predrag Zekanović, koji je veliki potencijal i u perspe ktivi može da izraste u pravog igrača.

Čuvar mreže Goran Vukliš vjeruje da će i napadačka linija Borca konačno “proraditi”.

– U posljednje tri utakmice smo primili samo jedan gol, posljednja linija funkcioniše, vrijeme je da profunkcionišemo i u igri prema protivničkom golu. Nećemo srljati, igraćemo pametno i jedva čekamo da počne utakmica – naveo je Vukliš.

Tekst i foto: BORAC SPORT 

Darko Vojvodić


Vitez 1 : 2 GOŠK
Borac 2 : 0 Sloboda
Mladost 0 : 3 Čelik
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 GOŠK 32 13 6 13 45
2 Mladost 32 11 9 12 42
3 Borac 32 10 8 14 38
4 Sloboda 32 9 9 14 36
5 Čelik 32 8 4 20 28
6 Vitez 32 3 6 23 15