XS
SM
MD
LG

Miljan Govedarica najveća opasnost

Fudbalski šampionat Republike Srpske Slavija izIsto čnog Sarajeva dočekuje u Ligi za šampiona. Ima i najtežeg protivnika, na samom startu ovog takmičenja. Putuje u goste lideru Zvijezdi 09 iz Etno sela Stanišići. Domaćin ima jasna cilj, osvojiti tri boda i zadržati stečenu prednost nad jedinim konkurentom Rudar Prijedorom. Svesni su u Slaviji da ih čeka težak okršaj i da je Zvijezda 09 favorit. To potvrđuje i trener Slavije Goran Simić.

- Nema nikakve dileme da su naši domaćini favoriti i da imaju pravo da se nadaju osvajanju sva tri boda. To im priznajemo, ali sigurno da ni mi nismo bez šansi. Jesenas smo odigrali dva kvalitetna meča. Posebno dobar  je bio onaj na našem terenu. Poraženi smo sa 3:4, ali su igrači pružili vrhunske partije. Nadam se da ćemo mi danas biti na tom nivou. Ono što me posebno čini srećnim je podatak da nemamo kažnjenih igrača, pa mogu da računam na najbolje. Idemo u Etno selo da se nadigravamo, kaže Simić.

Prema njegovim rečima Zvijezda 09 raspolaže sa kvalitetnim igračima, ali ipak jedan odskače. To je do ove zime fubaler Slavije Miljan Govedarica. On naprosto blista u nastavku, u dresu Zvijezde 09.

- Znamo mi dobro kakav je Miljan paklen igrač. Kada se razigra teško ga je zadržati i mislim da je objektivno prerastao ovu ligu. Žao nam je što nije ostao kod nas,ali nismo ga mogli zadržati. Pokušaćemo s toga u ovom susretu da ga zaustavimo i da mu ne dozvolimo da se razma hne. Nije ipak Miljan jedini. Kvalitetna su ekipa i moramo svih 90 minuta biti veoma oprezni. U zadnjim suretima su se baš raspucali i postigli u dva meča 12 golova. Dakle, ofanzivna ekipa. Imamo odgovor za to, pa ćemo videti kako će se sve odvijati. Ako budu bili bolji, čestitaćemo. Mi smo svoje ambicije za ovu godinu ispunili. Bila je to Liga za šampiona sa tendencoijom stvaranja tima za nardnu sezonu. Sad idemo u ovaj drugi proces. Dati priliku mladim da se kale, zaključio je Goran Simić.


Tekstilac Kort 1 : 5 Zvijezda 09
Drina 2 : 2 Slavija
Rudar Prijedor 3 : 0 Podrinje
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Zvijezda 09 32 25 6 1 81
2 Rudar Prijedor 32 21 8 3 71
3 Drina 32 11 13 8 46
4 Slavija 32 11 12 9 45
5 Tekstilac Kort 32 10 9 13 39
6 Podrinje 32 10 6 16 36