XS
SM
MD
LG

NBA: Indijana od -17 do pobjede, Bogdanović junak preokreta

Košarkaši Indijane savladali su Klivlend sa 92-90 i poveli su sa 2-1 u četvrtfinalnoj seriji.

Kavsi su poveli sa 5-0 na startu ali je Indijana odgovorila serijom 7-0. Do 15-15 gledali smo veoma izjednačen meč. Međutim, u završnici prvog perioda gosti dodaju gas. Dobra odbrana i efikasan napad, donijeli su im 11 poena prednosti nakon prvog perioda.

Indijana otvara drugi period trojkom Bogdanovića. Preko Sabonisa držali su se u igri. Međutim, serijom poena Kevina Lava, gosti dolaze do +13. Probali su domaći da se vrate. Prišli su na -9. Međutim, serija dobrih poteza LeBrona Džejmsa u završnici prvog poluvremena, donosi Kavsima velikih +17 na poluvremenu.

Iako je djelovalo da Klivlend ima dobijen meč, Indijana se nije predavala. Pejsersi su dobro otvorili drugo poluvrijeme i serijom 8-2, prilaze na -11. Klivlend je održavao desetak poena prednosti. Međutim, u završnici trećeg perioda gosti su bili totalno bez ideje. Indijana je igrala sjajno u odbrani i poenima Tarnera pršli su na -6. U trećem periodu Kavsi su postigli mizernih 12 poena.

Kavsi su na startu poslednjeg perioda održavali svoje vodstvo. Međutim, Pejsersi preko Oladipa dolaze do izjednačenja. Onda na scenu stupa Bojan Bogdanović. Babo pogađa trojku pod faulom pa još jednu trojku i donosi sedam poena prednosti svom timu. Međutm, LeBron odgovara serijom 7-0 i donosi Kavsima izjednačenje. No Bogdanović ponovo veže pet poena, dvojku pogađa i Jang i domaći ponovo imaju sedam poena prednosti. Džejms i Lav trojkama vraćaju Kavse u igru. Kolison je imao dva bacanja a drugo je promašio. Kavsi su imali napad za pobjedu, Smit je probao da pogodi trojku ali nije uspio i Indijana je došla do pobjede.

Indijanu je do pobjede predvodio Bojan Bogdanović sa 30 poena, od čega je 15 postigao u poslednjoj četvrtini. Najbolji kod gostiju bio je Džejms sa 28 poena, 12 skokova i osam asistencija:

Foto: NBA.Com