XS
SM
MD
LG

NBA: Tripl-dabl Simonsa, Filadelfija vodi 3-1

Košarkaši Filadelfije savladali su Majami sa 106-102 i drugim brejkom poveli sa 3-1 u seriji.

Prvi period bio je veoma zanimljiv. Na početku smo gledali rezultatku klackalicu. Međutim, onda Filadelfija pravi seriju i dolazi do sedam poena prednosti. Tada na scenu stupa Dvejn Vejd, koji sa par sjajnih poteza donosi izjednačenje Majamiju. Nakon prvog perioda bilo je 26-26 a treba dodati da je Majami promašio pet slobodnih bacanja u ovom periodu.

U drugom periodu gledali smo sjajnu košarku. Odbrana gotovo da nije bilo i napadi su bili u centru pažnje. Vejd je ponovo imao sjajnih poteza ali je Filadelfija odgovarala na sve. U efikasnoj četvrtini za nijansu se bolje snašao Majami, pa na odmor odlazi sa pet poena prednosti.

Majami je otvorio jako dobro drugi period. Na krilima dobrih poteza Gorana Dragića, došli su do 12 poena prednosti. Uporna Filadelfija se nije predavala. Prvo ih je dobrim potezima pokrenuo Simons a onda je u završnici trećeg perioda poene vezao Ilijasova. Nakon trećeg perioda Majami je imao četiri poena prednosti.

Serriju sa kraja trećeg perioda, Filadelfija je nastavila i u četvrom periodu i poveli su sa 87-83. Majami je pokušavao da odgovori ali Filadelfija je bila bolja. Poveli su sa 98-90 i činilo se da je gotovo. Tada na ascenu stupa Vejd. U samoj završnici postigao je 9 poena i doveo svoj tim na -3. Na 17,6 sekundi do kraja imao je dva bacanja. Prvo je pogodio, drugo je omašio a na Rediku je napravljen faul. Redik pogađa oba bacanja za +4 File. Majamijev napad bio je konfuzan i na kraju se Filadelfija odbranila i došla do velike pobjede.

Filadelfiju je do pobjede predvodio Redik sa 24 poena a Simons je imao 17 poena, 13 skokova i deset asistencija. Vejd je predvodio Majami sa 25 poena.

Foto: The Sixer Sense