XS
SM
MD
LG

Vojvodić: Borac mora briti brend srpskog fudbala

Nakon jučerašnjeg gostovanja u Zenici kod Čelika i osvajanja jednog velikog boda od direktnog konkurenta u borbi za opstanak, banjalučki Borac je gotovo sigurno sačuvao svoj premijerligaški status. Naravno, nije sve završeno dok se i matematički ne stigne u luku spasa a toga je svestan trener banjalučana, Darko Vojvodić. On je juče u Zenici izveo ekipu hrabrih igrača, sposobnih da se odupru i fudbalerima tima iz Zenice,ali i navijača. Atmosfera na meču je bila odlična.

-Moram da se zahvalim svima na zaista sjajnoj predstavi na Bilinom polju. Prava je šteta da jedan od ova dva kluba napusti Premijer ligu. Nemate često priliku da igrate u onakvoj atmosferi,a ulog bio ogroman. Čelik, da je pobedio, napravio bi ogroman korak ka opstanku,a nama u mnogome otežao put. Znao sam šta nas čeka. Na Bilino polje sam dolazio i kao igrač i kao trener. S toga sam pripremio ekipu za borbu i oni su mi vratili na pravi način. Mojim fudbalerima moram da čestitam. Bili su najbolji u momentu kada nam je to najviše i trebalo. Moram, ipak, reći da ništa još nije završeno. Jesmo blizu luke spasa,ali dok se sve ne završi i teoretski, nema opuštanja i mira. Idemo sada u novi meč, osokoljeni ovim bodom. Dolazi nam Mladost i moramo se spremati za njih, rekao nam je Vojvodić.

Posebno je šef stručnog štaba apostrofirao atmosferu u Borcu. Nakon što je podigao glas i kritikovao upravu posle gostovanja i poraza u Tuzli, sada ima samo reči hvale.

-Nemam ni jednu zamerku. Možda je taj poraz i dobro došao. Svi smo se skupili, organizovali i jednostavno smo postali klub. Sve je bilo besprekorno, a to me raduje. Borac je institucija. On mopra uvek da bude savršeno organizovan klub. Možete ga voleti ili ne voleti,ali on je fudbalski brend Republike Srpske. Kao što mora da bude i Slavija iz Istočnog Sarajeva. To je klub koji ja nikada neću moći da zaboravim. Borac jednostavno mora da ide napred,a voleo bih i da Slavija dođe u Premijer ligu, kaže nam Vojvodić.

-On je, inače, u Borac stigao pre mesec dana i dogovorio je da klub vodi do završetka ove sezone Premijer lige. Kaže da ne razmišlja šta će i kako kada se okonča šampionat.

- Kada sam dolazio u Borac, rekao sam da mi odgovara da radim do kraja šampionata. Isto je i sada. Ništa se nije promenilo. Iskren da buem, meni je lepo u Banjaluci!!! Odlično sam primljen i prihvaćen!!! Sve ide kako treba i po planu. Idemo prvo da Borac ostavimo u Premijer ligi,a nakon toga ćemo pričati kuda dalje. Videćemo, ima još da se igra. Prvo da završimo započeto i da obradujemo sve ljubitelje fudbala kojima je Borac na srcu. Voleo bih da on više nikada ne dođe u poziciju da se bori za goli opstanak. Klub i Banjaluka to ne zaslužuju, rekao nam je Darko Vojvodić.

-Istakao je ovaj fudbalski stručnjak da se pose ban napor mora učiniti da Borac postane spo rtski prijatelj sa mnogim klubovima. Da bude predvodnik jedne zdrave fudbalske priče. To prijateljstvo mora graditi- pre svega sa onim u njegovoj neposrednoj blizini. Osvrnuo se, s toga, na svoj nedavni odlazak u Krupu, na revanš utakmicu polufinala Kupa Bosne i Hercegovine Krupa – Zvijezda 09. Kaže da su ga braća Ilić,a posebno Dragomir, dočkali izuzetno srdačno!!!

-- Nisam mogao da verujem kad sam saznao da sam ja prvi trener Borca koji je došao da gleda Krupu. To je meni strano!!! Išao sam pogle dati fudbal i ne zanima me ništa drugo. Mislim da se mnogi mogu ugledati upravo na Krupu. Organizovani, kvalitetni...Kamo sreće da ima više takvih ljudi u fudbalu Republike Srpske i Bosne i Hercegovine. Nećete mi možda poverovati, ali pomislio sam kako bi dobro bilo da su braća Ilić u Istočnom Sarajevu!!! Gde bi bio kraj Slaviji, zaključio je Vojvodić!!!

 


Vitez 1 : 2 GOŠK
Borac 2 : 0 Sloboda
Mladost 0 : 3 Čelik
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 GOŠK 32 13 6 13 45
2 Mladost 32 11 9 12 42
3 Borac 32 10 8 14 38
4 Sloboda 32 9 9 14 36
5 Čelik 32 8 4 20 28
6 Vitez 32 3 6 23 15