XS
SM
MD
LG

Krojači pali u nastavku

Igrači Rudar Prijedora se ne predaju u trci za titulom i plasmanom u Premijer ligu BiH sa Zvijezdom-09 iz Etno sela Stanišići. Zeleno-crni su na startu Lige za prvaka Prve lige Republike Srpske na svom terenu pobedili Tekstilac Kort iz Dervente rezultatom 2:0 i zadržali identično bodovno stanje kao i pre susreta ovog 23. kola.

Posle prvih 45 minuta nije bilo pogodaka, a u nastavku su izabranici trenera Zlatka Jelisavca podigli nivo igre, dva puta zatresli mrežu iskusnog golmana Dejana Plisnića i stigli do nova tri boda. Već na startu nastavka susreta, tačnije u 47. minutu u strelce se upisao vezista Srboljub Jandrić koji je ušao u igru u 22. minutu umesto povređenog kapitena Nemanje Marića. Pola časa kasnije konačan rezultat posta vio je najbolji strelac “rudara” Demir Jakupović.

-Prvo gostima čestitam na dobroj utakmici, ovo je vrlo važna pobeda za nas. Bitno je da je viđena kvalitetna fudbalska predstava kojoj je doprineo i Tekstilac Kort. Veći deo utakmice smo kontrolisali igru na terenu, u prvom poluvremenu je možda i viđena nepotrebna nervoza u kojem smo stvarali prilike, ali nismo uspeli da zatresemo mrežu Dervenćana. U nastavak utakmice smo mirne glave, postigli na vreme prvi gol posle kojeg je bilo mnogo lakše igrati i sa drugim pogotkom rešili pitanje pobednika u ovom meču. Čestitam igračima, najvažnije je da smo nastavili trku sa Zvijezdom-09. Prvenstvo je dugo i ima još utakmica. Mi se okrećemo utakmici protiv Drine takođe na našem terenu u idućem kolu – istakao je šef stručnog štaba Rudar Prijedora Zlatko Jelisavac.

Strelac prvog gola za Prijedorčane Srboljub Jandrić je nakon utakmice istakao:

-Mislim da smo prikazali kvalitetnu fudbalsku predstavu i zasluženo smo pobedili Teksti lac Kort. Ova pobeda na startu takmičenje u Ligi za prvaka nam mnogo znači na psihološkom i polju samopouzdanja pred finiš prvenstvene trke u kojoj želimo da prestignemo tim iz Etno sela Stanišići. Sada nas čeka meč sa Zvorničanima, a onda u Semberiji i derbui protiv Zvije zde-09 u kojem ćemo da tražimo povratak na lidersku poziciju na tabeli.

Iskusni vezista Nemanja Vejnović koji je bio odstranjen iz prvog tima i trenirao po posebnom režimu vratio se u zapisnik zvaničnih utakmica Rudar Prijedora, ali protiv tekstilac Korta nije dobio priliku da zaigra.

Pred gostovanje u Foči dogodio se “nesporazum” sa trojicom igrača iz Banjaluke: Milanom Šakićem, Draškom Lolićem i Dušanom Komljenovićem. Nijedan od njih nije zauzeo mesto u startnoj postavi, Šakić i Komljenović su bili na klupi za rezerve i nisu ulazili, dok je iz zapisnika izostao Lolić.

Za meč protiv Drine u sastavu Rudar Prijedora jedino neće biti omladinskog reprezentativca Bosne i Hercegovine Ognjena Davidovića koji je protiv Dervenćana zaradio treći žuti karton.

 

 

 

Rudar - Tekstilac


Tekstilac Kort 1 : 5 Zvijezda 09
Drina 2 : 2 Slavija
Rudar Prijedor 3 : 0 Podrinje
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Zvijezda 09 32 25 6 1 81
2 Rudar Prijedor 32 21 8 3 71
3 Drina 32 11 13 8 46
4 Slavija 32 11 12 9 45
5 Tekstilac Kort 32 10 9 13 39
6 Podrinje 32 10 6 16 36