XS
SM
MD
LG

NBA: Nevjerovatni LeBron vodio Kavse do 3-2

Košarkaši Klivledna savladali su Indijanu sa 98-95 i tako su došli do 3-2 u seriji.

Indijana je dobro otvorila prvi period. Igrali su jako dobro u defanzivi a napad im je dobro funkcionisao. Imali su u jednom trenutku i deset poena prednosti. Međutim, tada su stali a Kavsi su to znali iskoristiti i vratili su se u meč. Ipak, Indijana je imala dva poena prednosti nakon prvog perioda.

Klivlend je nastavio u dobrom ritmu i u drugom periodu. Uspjeli su u par navrata da dođu i do vodstva. Međutim, pri rezultatu 41-40 za Indijanu, gosti prave seriju 11-3 i dolaze do devet poena prednosti. Klivlend se pokušao vratiti do poluvremena, ali gosti na odmor odlaze sa sedam poena prednosti.

Treći period Kavsi su odigrali briljantno. Odbrana Kavsa inače nije nešto bajna ali u ovom periodu bila je vrhunska. Agresivna i sa dosta energije a to se na rezultatu osjetilo. Uz sjajnu odbranu i napad je bio podjednako impresivan pa su Kavsi došli do 11 poena prednosti. Trojkom Stivensona na kraju trećeg perioda, Pejsersi su spustili prednost Kavsa na -8.

U poslednjem periodu Indijana je pokušavala da dođe do preokreta ali Kavsi su održavali prednost. Nakon slobodnih bacanja LeBrona, Kavsi su poveli sa 95-89. Međutim, tu su domaći stali. Nisu mogli da pogode ništa a defanzivno su imali problema da zagrade skok. Jang je vezao četiri poena, Sabonis je pogodio i bilo je 95-95. LeBron je tada mogao da postane tragičar. Naime, Kavsi su imali napad ali Džejms gubi loptu. Indijana je imala napad možda i za pobjedu. Oladipo je krenuo na prodor ali ga je sačekao LeBron, udario mu rampu i omogućio svom timu napad za pobjedu. Nakon tajm auta, LeBron Džejms se diže i pogađa trojku za pobjedu Kavsa.

Kavse je do pobjede predvodio nevjerovatni LeBron Džejms sa 44 poena, deset skokova i osam asistencija, dok je Korver dodao 19 poena. Najbolji u redovima Indijane bio je Sabonis sa 22 poena.

Foto: The Sporting News