XS
SM
MD
LG

Bileća dobija plivački maraton

U Bileći će 15. jula biti održan Plivački maraton, prvi u istoriji ove opštine i Republike Srpske.

 Organizatori, lokalna uprava i Zavičajni klub "Osvit" osim maratona, najavljuju održavanje i drugih plivačkih dispciplina na Bilećkom jezeru. Promoteri ove sportske manifestacije, biće maratonac Vojislav Mijić, trostruki Ginosov rekoreder i proslavljeni glumac Vuk Kostić.

Spektakl na vodi - tako oragnizatori najavljuju prvi plivački maraton i prateće plivačke i kajakaške dispcipline, koje će organizovati na vodama Bilećkog jezera.

Uslovi za održavanje ovakve sportske manifestacije su dobri, ali do 15. jula, mnogo priprema i posla čeka nadležne.

http://arh3.rtrs.tv/arhiva/2018/05/08/tvclip027788.mp4

 Miodrag Hrnjez Ljumo iz ZK "Osvit", koji je suorganizator manifestacije, kaže da sve ovo zahtjeva mnogo priprema, uređenje obale do izgradnje pontona sa startom i ciljem.

Načelnik opštine Bileća Miljan Aleksić ističe da su odlučili da najveće jezero na Balkanu ožive i naprave manifestaciju kakave dosad nije bilo u Bileći, a kako bi privukli plivače i kajakaše.

U ljepotu Bilećkog jezera, kvalitet vode i uslove koji su neophodni za održavanje maratona, uvjerio se proslavljeni maratonac Vojislav Mijić, jedan od glavnih promotera manifestacije.

Ambicije su da maraton zaživi i već od naredne godine bude dio zvaničnog takmičenja - SRB Open kup, a u budućnosti FINA kupa.

IZVOR:rtrs.tv