XS
SM
MD
LG

Saša Ilić odveo Partizan u finale

Crno-beli su prvi meč izgubili 2:4 na Banovom brdu, a u revanšu su prokockali i penal, ali će braniti pehar

Partizan – Čukarički 2:0 (0:0)

Beograd - Stadion: Partizana. Gledalaca: ***. Sudija: Milorad Mažić (Vrbas). Pomoćnici: Milovan Ristić (Beograd) i Dalibor Đurđević (Kruševac). Žuti kartoni: Ivanović (Partizan), Stojanović, Đurić, Veličković (Čukarički). Strelci: 1:0 Nemanja Antonov u 66, 2:0 Saša Ilić u 90+1. minutu.

PARTIZAN: Jovičić, Vulićević, Marković, N. R. Miletić, Antonov, Zdjelar, Pantić, Tošić (od 77. Jovanović), Đerlek (od 46. Ilić), Ivanović (od 94. N. G. Miletić), Tavamba. Trener: Miroslav Đukić.

ČUKARIČKI: Belić, Bogosavac, Stevanović, Puškarić, Đurić, Drinčić, Belaković, Bojić (od 78. Veličković), Stojanović, Ovusu (od 70. Mudrinski), Kajević (od 68. Milojević). Trener: Nenad Lalatović.

Dvadesetak minuta ničega, onda šut Stojanovića, sa 18 metara tik pored gola Partizana, pa na drugoj strani prodor Tavambe, lopta dodata na šest metara do Ivanovića, okret i loš šut sa šest metara u padu.

A, onda penal za crno-bele, Drinčić je faulirao Đerleka. Danilo Pantić je šutirao skoro po sredini gola, a Belić je odbranio u 22. minutu. 

Tavamba je u 32. minutu probao iz poluvojela sa 15-ak metara, ali je Belić ukrotio njegov pokušaj.

Do odmora bez nekih izglednijih šansi. U poluvremenu strateg Partizana Đukić je uveo Ilića umesto Đerleka. Pomaka nije bilo, tek šut Tošića iz slobodnog udarca, lak plen za Belića, a onda i pokušaj Antonova u 57. minutu, u malu mrežicu, ali je opet Belić bio na mestu.

Prvi pokušaj Brđana u nastavku bio je šut Bojića u 61. minutu sa 18 metara, ali je završio visoko iznad gola. Uzvratio je u narednom napadu udarcem iskosa Ivanović, prizemno je lopta išla, ali dva metra pored gola.

U 66. minutu malo sreće za crno-bele. Ivanović je u kaznenom na desnoj strani petljao s loptom, odlučio se da promeni stranu, lopta je prošla između dva igrača Čukaričkog, SašiIliću ispod noge, što je prevarilo Ovusua, lopta je došla do Antonova, koji je plasirao pored Belića - 1:0.

Usledile su dve izmene u Čukaričkom. Ušli su Milojević i Mudrinski.

U 76. minutu zicer su imali crno-beli. Pantić je lako nadmudrio rivala, povukao sve na sebe, a onda na suprotnoj strani našao samog Ivanovića koji je utrčao u kazneni, na njega je krenuo Belić, a Ivanović je šutnuo pored gola.

Posle kornera u 81. minutu najbolju šansu imao je Čukarički, sa prve stative glavom je probao igrač Brđana, ali je Jovičić odbranio.

Povredio se u finišu Ognjen Mudrinski, nije mogao da nastavi meč, pa je Čukarički imao igrača manje.

U 88. minutu Ivanović je probio po levoj strani, na tri metra od gola na drugoj stativi našao pred praznom mrežom Ilića, a ovaj je promašio prazan gol.

Iskupio se kapiten u 91. minutu. Faul, ubačena lopta, Pantić je glavom gađao rašlje, Belićje odbranio, lopta se odbila na metar od gola, promašio je Jovanović, ali je iz drugog pokušaja prosledio do Saše Ilića, koji je sa dva metra sproveo u mrežu - 2:0.

Mogao je Čukarički do polufinala, ali je u nadoknadi sa šest metara posle gužve u petercu šutirao Belaković.

Semafor polufinala Kupa Srbije:

Mladost – Mačva 4:0 (Tumbasević 8, 35, Pejović 48. jedanaesterac, Jovanović 76). Prvi meč: 1:1.

Partizan – Čukarički 2:0 (Antonov 66, Ilić 90+1). Prvi meč: 2:4.

Napomena: Finale će biti igrano u Surdulici, na stadionu Radnika, 23. maja. Osvajač Kupa Srbije steći će pravo nastupa u prvom kolu kvalifikacija za Ligu Evrope.

IZVOR: Sportski žurnal

FOTO: N. Negovanović