XS
SM
MD
LG

Taušan presudio Zvorničanima

Fudbaleri Slavije savladali su danas na svom terenu zvorničku Drinu sa 1:0 u utakmici 5. kola Lige za prvaka Prve lige Republike Srpske, a jedini gol na meču postigao je Bojan Taušan.

Nije publika u Istočnom Sarajevu mogla vidjeti neku kvalitetnu fudbalsku predstavu. Očekivalo se mnogo više od onoga što je viđeno, a na kraju Slavija je stvorila više prilka, i zasluženo slavila pobjedu.

Dugo se čekalo na prvu priliku. Igrala se 25. minuta kada je Slađan Antić sjajno izbacio svoje čuvare na desnoj strani, idealno centrirao, a Nemanja Pušara sa svega par metara propušta odličnu šansu za svoju ekipu. Kapiten Slavije, Nemanja Pušara u prilici je i par minuta kasnije. Iskoristio je fudbaler Slavije neopreznost Ermina Musića i golmana Marka Bogićevića, ubacio se između njih, krenuo i da zaobilazi golmana Zvorničana, no nije pogodio okvir gola.

Gosti u prvom poluvremenu najbolju priliku promašuju preko Darka Kostića. Desni bek Zvorničana se ubacio u napad, uhvatio jedan volej, no lopta je otišla pored gola.

I onda domaći stižu do gola. Korner je izveo Marko Milenković, a poslije gužve u kaznenom prostoru najbolje se snašao mladi Bojan Taušan i prvijencem u dresu Slavije donosi prednost domaćinu.

Nastavak susreta donosi nove dvije prilike u kojima se našao kapiten Nemanja Pušara. Prvo je makazicama šutirao tik pored gola, a onda se našao u idealnoj šansi, no Marko Bogićević je sjajno intervenisao.

Drina dobru priliku ima u 61. minutu. Darko Kostić se ubacio po desnoj strani, izbjegao ofsajd zamku i oštro zavrnuo loptu u sredinu, no Nino Nedžibović je pokupio tu loptu. U 68. minutu šut je probao Vladimir Molerović. Probao je on sa nekih 25 metara, a lopta je otišla malo iznad prečke Slavijinog gola.

Do kraja utakmice nije bilo previše uzbuđenja, osim još jednog pokušaja Nemanje Pušare sa vrha kaznenog prostora. Danas ga nije služio šut, pa je i taj pokušaj završio preko gola.

U sudijskoj nadoknadi vremena Drina ima i najbolju šansu na utakmici. Ponovo je Molerović probao sa distance, a Nedžibović krajnjim naporom izbacio loptu u korner.

SLAVIJA – DRINA 1:0 (1:0)
SRC Slavija
Gledalaca: 150
Sudija: Siniša Lazić (Prijedor)
Strijelci: 1:0 Taušan 36
Žuti kartoni: Babić (Slavija), Vasiljević (Drina)

Slavija: Nedžibović, Milenković, N.Pušara, Popovac, Bojanić, Hasković (od 86. Minić), Taušan (od 83. Škrba), Antić (od 73. Parađina), Babić, M.Lalović, A.Pušara

Drina: Bogićević, Majlović, Musić, Vasiljević, Stjepanović, Marković (od 58. Kikić), Stupar (od 58. Damjanovć), Kostić, Dragutinović, Molerović, Vasić 


Tekstilac Kort 1 : 5 Zvijezda 09
Drina 2 : 2 Slavija
Rudar Prijedor 3 : 0 Podrinje
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Zvijezda 09 32 25 6 1 81
2 Rudar Prijedor 32 21 8 3 71
3 Drina 32 11 13 8 46
4 Slavija 32 11 12 9 45
5 Tekstilac Kort 32 10 9 13 39
6 Podrinje 32 10 6 16 36