XS
SM
MD
LG

Stariji pioniri ''Randorija'' po navici najbolji: Ždrale i Bjelica počistili konkurenciju

 

Stariji pioniri DŽK Randori sa trenerom Nemanjom Majdovom

 

Džudo klub Randori iz Istočnog Sarajeva ovog vikenda je nastupio na prvenstvu Bosne i Hercegovine u konkurenciji juniora i starijih pionira, koje je održano na Palama.

Ponovo su stariji pioniri ovog kluba izdominirali konkurenciju i okitili se titulom najbolje ekipe u konkurenciji starijih pionira. Džudisti ovog kluba Lazar Ždrale i Igor Bjelica počistili su konkurenciju u svojim kategorijama i zasluženo se domogli zlatnih medalja. Ždrale je odbranio titulu prvaka Bosne i Hercegovine, ali ovaj put u kategoriji do 46 kilograma, dok je Bjelica sve svoje protivnike u kategoriji preko 73 kilograma riješio iponom u vrlo kratkom vremenskom periodu.

 

Stariji pioniri DŽK Randori

 

Poslije više od godinu i po dana bez poraza Uroš Mačar je poražen u finalu ovogodišnjeg prvenstva BiH. I u finalu je Mačar bio blizu pobjede, ali se protivnik iz sarajevskog ON1 uspio izvući i poraziti ga. Srebro je osvojio Darko Topalović u kategoriji do 46 kilograma. On je radio klupsko finale protiv Lazara Ždraleta, a prethodno je sjajno odradio sve borbe, porazivši između ostalog i prvaka Federacije BiH iz ON1 tima.

Bronzu je osvojio Petar Škrba u kategoriji do 42 kilograma.

 

Džudo klub Randori na Palama

 

U juniorskoj konkurenciji Aleksandar Krsmanović je osvojio srebro izgubivši finale poslije velike borbe u golden skoru od Vasilija Vujičića. Bronzani je bio Vuk Divljan, dok je u istoj kategoriji, do 66 kilograma, Lav bio peti.

Neven Mihić je odlično počeo, savladao prvu prepreku, ali je u drugom meču slomio prst te je morao predati.

Ekipu su na prvenstvu BiH za juniore i starije pionire vodili braća Stefan i Nemanja Majdov.

Osvajači zlatnih i srebrenih medalja izborili su nastup na Balkanskom prvenstvu kao članovi reprezentacije Bosne i Hercegovine, pa će tako ''Randori'' predstavljati junior Aleksandar Krsmanović, te stariji pioniri Igor Bjelica, Lazar Ždrale, Uroš Mačar i Darko Topalović.

Igor Bjelica pomeo konkurenciju