XS
SM
MD
LG

Žerini ''specijalci'' pucaju rafalno

Ono što je novi trener Rudar Prijedora Nedžad Žerić za kratko vreme uradio sa takmičarskim segmentom graniči se sa nemogućim, jer je do pre desetak dana sve izgledalo nestvarno i nemoguće, licu “rudara” su bila tužna i nisu pokazivala nikakav motiv niti tračak svetlosti. Međutim, otkako je nekadašnji kapiten i trener, reprezentativac BiH i internacionalac preuzeo tim od prethodnika Zlatka Jelisavca sve je mnogo drugačije, pozitivnije i bolje.

Atmosfera se znatno popravila, posle pobede (4:0) protiv Slavije kod kuće zabeležen je identičan trijumf i u Janji protiv Podrinja. Prijedorčani su pokazali sav raskoš efikasnosti i uspešne igre i mogu da žale za mnogo toga propuštenog, pogotovo bodovnbim zaostatkom za liderom Zvijezdom-09 iz Etno sela Stanišići.

Ono što može da obraduje sve u klubu, ali i ljubitelje fudbala u Prijedoru, simpatizere “rudara” jeste činjenica da zeleno-crni imaju mnogo rešenja u napadu, probudio se i Ognjen Jaćimović, svoj golgeterski niz nastavio je Demir Jakupović, Ervin Ćatić se vraća na veliku scenu, u dve utakmice se tri puta upisao u strelce, a pogodio je i rezervista Milan Šakić, posle het-trika u Kupu Grada Prijedora u Busnovima protiv ekipe Brzi. Pri polasku kući domaćini su ostali zapanjenu uz konstataciju – bolja ekipa u Janji ove sezone nije gostovala!

-Možemo da budemo zadovoljni igrom i rezultatom u Janji, iskreno pribojavali smo se ovog go stovanja, ali sve je ispalo sjajno i na najbolji način. Na vreme smo postigli golove u prvom poluvremenu protiv jako neugodnog protivnika. Domaćin je pokušavao onoliko koliko smo mu mi dozvoljavali i čestitam igračima na odvažnoj igri, ispoštovali su dogovor iz svlačionice, a kada je tako nema problema. Idemo dalje, pred nama je još pet utakmica, nastojaćemo da osvojimo što više bodova. Gledamo samo u svoje dvorište, ne osvrćemo se na tuđa, pa šta bude na kraju. Potajno se nadamo, i ako ne uspemo, probaćemo da budemo pravi i da ostvarimo maksimalan učinak do kraja prvenstva – istakao je šef stručnog štaba Rudar Prijedora Nedžad Žerić.

Ervin Ćatić je u prošlom kolu protiv “solova” iz Istočnog Sarajeva bio dvostruki strelac, u minulu subotu je “načeo” domaćina u janji već u šestom minutu. On je, kao i svi saigrači, dobio slobodu u igri kod novog trenera, a samim tim i mogućnost d apokaže sav svoj raskošni potencijal. To jednostavno kao da nije onaj Rudar Prijedor kojeg je s klupe vodio Zlatko Jelisavac.

-Srećan sam zbog golova i drago mi je da me je krenulo, verujem i nadam se da ću do kraja da nasta vim u ovom ritmu. Vratili smo samopouzdanje u poslednje dve utakmice, ušli u dobar ritam, pobednički i što je važnije prvo od tri vezana gostovanja smo rešili u svoju korist. Sada nas čeka duel u Derventi, a potom i u Zvorniku u kojima ćemo nastojati da osvojimo maksimalnih šest bodova – istakao je Ervin Ćatić, fudbaler Rudar Prijedora.

 Iako je za kratko vreme Nedžad Žerić uspeo da preporodi ekipu Rudar Prijedora i vrati klub na pobednički kolosek on ima dogovor sa upravom do kraja tekuće sezone. Niko od čelnika kluba, već sada, nije se setio da sedne i dogovori sa ovim kvalitetnim stručnjakom nastavak saradnje na duže staze, jer jednostavno godinama unazad već u Rudar Prijedoru se sve radi sa “zakasnelom reakcijom”, kada “svi vozovi prođu”. Žerić je pokazao da kao dete Rudar Prijedora i čovek koji oseća pripadnost klubu da zaslužuje, u najmanju ruku, uslove kao njegov “zaštićeni” prethodnik.

Osim toga Upravni odbor je zakasnelom reakcijom o smeni trenera Zlatka Jelisavca postao saučesnik u po svemu sudeći gubitku titule, ali još niko iz uprave nije odstupio neopozivo.

Nedžad Žerić, trener FK Rudar Prijedor


Tekstilac Kort 1 : 5 Zvijezda 09
Drina 2 : 2 Slavija
Rudar Prijedor 3 : 0 Podrinje
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Zvijezda 09 32 25 6 1 81
2 Rudar Prijedor 32 21 8 3 71
3 Drina 32 11 13 8 46
4 Slavija 32 11 12 9 45
5 Tekstilac Kort 32 10 9 13 39
6 Podrinje 32 10 6 16 36