XS
SM
MD
LG

Prijedor kao Surdulica

Gradski stadion u Prijedoru biće, najverovatnije, domaćin 25. finala Kupa Republike Srpske u fudbalu između premijerligaša Krupe i Radnika iz Bijeljine, u četvrtak, 24. maja (17 časova) uz direktan prenos na Radio-televiziji Republike Srpske.

Naime, kako saznajemo, Fudbalski savez Republike Srpske ponudio je Gradu na Sani i Fudbalskom klubu Rudar Prijedor domaćinstvo i tehničku organizaciju finalnog susreta najmasovnijeg takmičenja čiji je pečat udario upravo i prijedorski prvoligaš, sa četiri finala i jednim osvojenim peharom (2015.) pobedom protiv Krupe, ali i onim antologijskim finalima sa banjalučkim Borcem 1995. godine pred više od 30.000 gledalaca u dve utakmice.

FK Rudar Prijedor kao tehnički organizator ima rok do danas da se izjasni da li prihvata domaćinstvo finalnog susreta, jer su se klubovi finalisti složili da se igra jedna utakmica. Inače, po Propozicijama takmičenja za Kup Republike Srpske za sezonu 2017/18. trebalo je da se odigraju dve utakmice, i to 30. maja i 6. juna. FS Republike Srpske je imao i obzir da se ove godine u Prijedoru slavi 90. rođendan FK Rudar Prijedor i vek igranja fudbala u Gradu na Sani.

Pored Gradskog stadiona u Prijedoru kandidati za domačinstvo ovogodišnjeg finala Kupa Republike Srpske su još Gradski stadion u Banjaluci, Gradski stadion u Šamcu, a pominjao se i stadion “Doktor Milan Jelić” u Modriči. Susret u četvrtak, 24. maja biće ujedno poslednji i za Krupu i za Radnik u ovoj takmičarskoj sezoni, jer im prvenstvo završava 20. maja.

Gradski stadion u Prijedoru