XS
SM
MD
LG

NBA: LeBron nije mogao sam, Boston poveo sa 2-0

Košarkaši Bostona savladali su Klivlend sa 107-94 i tako došli do vodstva od 2-0 u finalu konferencije.

Klivlend je dobro otvorio susret. LeBron Džejms je djelovao mnogo bolje nego u prvoj utakmici, koju je odigrao očajno. Kavsi su iskoristili bolju igru i imali su prednost nakon prvog perioda. Boston je pokušavao sve ali nisu mogli da zaustave LeBrona. Izgledao je impresivno i vodio je igru Klivlenda na pravi način. Poentirao, razigravao saigrače i već na poluvremenu imao je 25 poena i šest asistencija a Kavsi su imali sedam poena prednosti.

Međutim, nastavak je u potpunosti pripao Bostonu. Očito je Bred Stivnes dao prave sugestije svojim momcima u poluvremenu, pa su u nastavku bili sjajni. U trećem periodu odbrana Klivlenda nije postojala i Boston je to na pravi način iskažnjavao. Domaći su postigli 36 poena i došli do preokreta. Poslednji period bio je dosta tvrd i gledali smo pravu plej of košarku. LeBron je održavao Kavse u životu, koliko-toliko ga je pratio Lav ali to je bilo nedovoljno da se dobije sjajni Boston. Kavsi su u drugom poluvremenu dali samo 39 poena a to je premalo da se Boston u gostima dobije.

Cijela petorka Bostona bila je dvocifrena a sa klupe su se dodali Smart i Bejns. Najbolji je bio Braun sa 23 poena dok je Rozir dodao 18 poena. Kavse je predvodio LeBron sa 42 poena, deset skokova i 12 asistencija, dok je Lav dodao 22 poena i 15 skokova.

Naredni susret igra se u noći između subote i nedelje, kada će domaćin biti Klivlend.

Foto: CelticsHub