XS
SM
MD
LG

Novak ide na Nadala

Đoković – Nišikori 2:1 (2:6, 6:1, 6:3). Novak Đoković je uspeo nakon preokreta da savlada Japanca Keija Nišikorija i plasira se u polufinale mastersa u Rimu. U borbi za finale sastaće se sa starim znancem Špancem Rafaelom Nadalom.

Sjajan meč odigrali su Đoković i Nišikori. Velika borba, fantastični potezi, „nemoguće" lopte, naravno i veliki promašaji, sve je viđeno na dašnjem meču. Na kraju Novak je imao više snage i koncentracije i stigao do zaslužene pobede u njegovom najboljem meču u ovoj godini. Nema mnogo vremena za oporavaka je već narednog dana sledi borba za finale i duel sa Rafaelom Nadalom.

Nišikori je znatno bolje ušao u meč. Na startu je oduzeo servis našem teniseru. Novak je pokušao da uzvrati, ali Japanac je uspeo da odbije taj napad. U petom gemu protivnik ponovo pravi brejk, a potom privodi set kraju - 6:2 u prvom setu.

Drugi set Novak je zaigrao kao preporođen uz dva brejka je poveo sa 4:0, iako je u svakom od ova četiri gema bilo brejk šansi, ali naš teniser je uspeo da iskoristi svoje. Nišikori tada koristi mali pad u igri našeg tenisera i vraća jedan brejk. Međutim, Đoković je bio neumoljiv osvaja i naredna dva gema i dobija drugi set sa 6:1.

Posle seta pauze Japanac je uspeo da osvoji svoj servis na startu odlučujućeg seta. Novak, nakon osvojenog svog servisa dolazi do brejka prednosti. Već u narednom gemu Nišikori je uspeo da vrati brejk.

U sedmom gemu naš teniser ponovo dolazi do brejka prednosti.Potom posle velike borbe uspeva da osvoji svoj servis i povede sa 5:3. Na servis protivnika Đoković osvaja dve vezane meč lopte, koristi prvu za 6:3 u odlučujućem setu.

IZVOR: RTS