XS
SM
MD
LG

Čemu uvrede Musemića

Željezničar je i treći put pobijedio Sarajevo ove sezone, na Grbavici je u 10. kolu Lige za prvaka bilo 2:1.

Admir Adžem je poslije utakmice istakao da je uvijek lijepo pobijediti u derbiju te da mu je smetalo ponižavanje njegovih igrača.

“Zanimljiva utakmica, mi smo bili bolji u prvom, Sarajevo u drugom, pritisnuli su nas kada smo ostali sa igračem manje. Igrači zbog povrede Ramovića nisu ni slavli kako treba, uvijek je lijepo pobijediti u derbiju, na odmor ćemo otići u dobrom raspoloženju”, kazao je Adžem.

Mladi stručnjak je u historiju ušao kao prvi trener koji je pobijedio u tri gradska derbija tokom jedne sezone.

“Lijep je osjećaj. Smetaju mi ponižavanja naše ekipe, kada su spominjali loši tereni, danas smo imali preduslove za normalnu utakmicu, bez pritiska”.

Husref Musemić je čestitao Željezničaru na pobjedi uz opasku da su dva mlada igrača Šabanović i Mustafić podbacili.

“Žao mi je to što se povreda završila povredom Sinana Ramovića, nismo zaslužli poraz, imali smo šanse koje nisu iskoristili, dozvolili smo Željezničaru da povede 2:0, mladi igraču su podlegli pritisku, čestitam domaćim na pobjedi”, rekao je trener Sarajeva.

“Šabanović i Mustafić su podlegli pritisku, mada ni ostali nisu odigrali na nivou onoga što smo očekivali”, dodao je trener Sarajeva.

Govorio je i o lošem ulasku u utakmicu.

“Očigledno se nisu dobro spremili, evidentno da su dva momka zakazali u svim segmentima igre, ne prebacujem teret na dva momka, htio sam da im dam šansu, bili su preimpresionirani derbijem. Zamijenio sam ih da ne bi ulazili u daljne probleme”, rekao je iskusni stručnjak.

Adžem i Musemić


Radnik 3 : 3 Široki Brijeg
Željezničar 2 : 1 Sarajevo
Zrinjski 4 : 0 Krupa
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Zrinjski 32 21 6 5 69
2 Željezničar 32 19 6 7 63
3 Sarajevo 32 17 5 10 56
4 Široki Brijeg 32 16 8 8 56
5 Radnik 32 12 9 11 45
6 Krupa 32 10 10 12 40