XS
SM
MD
LG

Sloga kupuje na Tušnju

Fudbalska sezona u Bosni i Hercegovini završava se ovog vikenda, a nakon toga će mnogi klubovi krenuti u sklapanje igračke križaljke za narednu sezonu.

Jasno je da će, kako to i obično biva, većina timova pretrpjeti značajne promjene u igračkom kadru.

Brojni fudbaleri će nakon posljednjeg meča biti slobodni da potraže novu sredinu, jer im ističu ugovori.

Tako je i u tuzlanskoj Slobodi. Jasno je da će strateg Petrović nastojati da zadrži okosnicu tima, osim igrača koji su, poput mladih Muminovića, Todorovića i Smajića, na meti inostranih klubova i koji mogu napuniti klupsku kasu.

Ugovorom je do kraja sezone vezan stoper Aleksandar Ignjatović. Njega će Tuzlaci pokušati zadržati, a pregovori su već počeli. Dvije strane su blizu dogovora.

Slobodan igrač na kraju sezone je i veznjak Vladimir Grahovac. On bi, navodno, mogao ostati u Tuzli, ali crveno-crni dres zamijeniti plavo-bijelim, odnosno preći u Slogu. Ukoliko federalni prvoligaš izbori plasman u elitni rang, a na dobrom je putu.

Alfa i omega Sloge je Azmir Husić, a upravo je “Amerikanac” i doveo Grahovca na Tušanj. Veliku ulogu u eventualnom transferu mogao bi odigrati i Almedin Zilkić, bivši fudbaler Slobode, sada član Sloge, koji je veliki prijatelj veznjaka iz Zenice. Pored toga, Grahovac je često u društvu osoba koje su bliske federalnom prvoligašu.

Vladimir Grahovac


Vitez 1 : 2 GOŠK
Borac 2 : 0 Sloboda
Mladost 0 : 3 Čelik
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 GOŠK 32 13 6 13 45
2 Mladost 32 11 9 12 42
3 Borac 32 10 8 14 38
4 Sloboda 32 9 9 14 36
5 Čelik 32 8 4 20 28
6 Vitez 32 3 6 23 15