XS
SM
MD
LG

Samira ide u Njemačku

Fudbalerke bugojanske Iskre sezonu u Premijer ligi BiH okončale se na trećem mjestu, odmah iza višestrukog prvaka SFK 2000 i ŽFK Radnik Bijeljine. Bugojanke su igrale i finale Kupa BiH prije par dana gdje su poražene od SFK 2000, te ovu sezonu mogu ocijeniti uspješnom. Sigurno je da će na ljeto doživjeti određene promjene u igračkom kadru, a Bugojno će napustiti Samira Goretić koja je tu odluku saopštila čelnicima kluba.

Naime, Goretić odlazi na školovanje u Njemačku, a uporedo će igrati za Ingolstadt Šancer.

"Dvije godine provesti u nekom klubu nije malo. Bila sam tu i kada smo bili na vrhuncu i kada je bilo teških perioda. Vjerovala sam da taj klub može uspjeti i uspio je naravno, u samom je vrhu, pa za Iskru nema zime, njeno vrijeme tek slijedi. Te dvije godine provedene u Iskri gledam kao na jedno odlično iskustvo, naučila sam dosta stvari od Salima Durakovića koji me doveo u klub, pa poslije od trenera Uzuna, Mašića i Vrbana. Sve su to treneri koji su bili u klubu, a od kojih se imalo dosta naučiti. Zahvaljujući Iskri stekla sam također doživotna prijateljstva i poznanstva, to nije mala stvar", kaže Goretić pa dodaje.

"Imam samo riječi hvale za Upravu kluba, a najviše za glavnog i odgovornog Naima Basaru, koji je uvijek bio tu uz nas. Jednostavno čovjek je u tom poslu itekako dobar. Veliko hvala ŽNK Iskra za ove dvije nezaboravne godine". Goretić je ove sezone upisala osam pogodaka, a u Bugojno je stigla i ŽNK Željezničar 2011 Bosanska Krupa.

Samira Goretić,plavi dres


Lokomotiva 2 : 2 Radnik Bumerang
SFK 2000 13 : 0 Iskra
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 SFK 2000 20 19 1 0 58
2 Radnik Bumerang 20 10 4 6 34
3 Iskra 20 8 7 5 31
4 Lokomotiva 20 6 4 10 22