XS
SM
MD
LG

Zvijezdi 09 elita, Slaviji brige

Nakon gopstovanja Slaviji i sigurnog trijumfa od 0:3 igrači Zvijezde 09 su praktično četiri kola pre kraja Lige za šampiona već viđeni u Premijer ligi Bosne i Hercegovine. Gosti iz Etno sela Stanišići su apsolutno zasluženo porazili domaći tim. Bili su kvalitetniji, organizovaniji, konkretniji .Domaćini nisu napra vili ni jednu ozbiljnu šansu pred golom Lakića,a Zvijezda 09 postizala golove na vreme, te tako uništila moral tima iz Istočnog Sarajeva.

Već u prvoj minuti Luka Asentić je pogodio za 0:1, a Krajišnik rešio sve dileme o pobedi , ako ih je bilo u 45 minuti. Sa 0:2 na poluvremenu jasno je bilo da je posao završen, a u finišu meča drugom golom nekadašnji poletarac Slavije Luka Asentić samo je zapečatio sudbinu svog matičnog kluba. Po oko nčanju susreta ni trener domaćih Goran Simić nije mogao bilo šta reći, sem čestitati na pobedi.

-Zvijezda 09 je bila bolja. Da li za ova tri gola ili ne, nije više ni važno. Naivno smo primili prvi pogodak, pa nam se igra praktično raspala. Nisam mogao ni u ovom susretu računati na sve igrače, a to nikako ne sme da umanji pobedu Zvijezde 09. Rekao sam pred utakmicu da su oni kvalitetniji, a  mi  ćemo probati da im se odupremo. Nismo uspeli. Igramo ovu Ligu za šampiona lošije. To se mora konstatovati. Šta je razlog? Možda činjenica da smo u njoj bili bez nekih vidljivih šansi za plasman u sami prvenstveni vrh. Nastavljamo dalje, pa ćemo videti gde će nas to na kraju odvesti, rekao nam je Simić.

Gostima naravno srećan put u bh fudbalsku elitu, a domaćinu ostaje da sve dobro izanalizira. Ima Slavija određeni kvalitet, ali nema ga da se upusti u borbu za vrh tabele. Ovaj šampionat se završava, ali treba razmišljati o novom. Definitivno je jasno da ovaj tim nema snage, a ni umeća da se bori za premijerligaški plasman. Ukoliko to Slavija bude želela, onda će se morati napraviti dobra revizija igračkog kadra. Čini se ipak da od toga ni naredne sezone neće biti ništa.

Javna je tajna da o klubu brine, koliko može, samo predsednik Ljubiša Ćosić, inače načelnik opštine Istočno Novo Sarajevo, te nekolicina klupskih administrativaca. Ostali članovi uprave su to samo na papiru. Ostala su još četiri kola. Slaviji dolazi Tekstilac Kort i to je prilika da se evntualnoim trijumfom poravna bodovno sa timom iz Dervente.

Slavija - Zvijezda 09


Tekstilac Kort 1 : 5 Zvijezda 09
Drina 2 : 2 Slavija
Rudar Prijedor 3 : 0 Podrinje
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Zvijezda 09 32 25 6 1 81
2 Rudar Prijedor 32 21 8 3 71
3 Drina 32 11 13 8 46
4 Slavija 32 11 12 9 45
5 Tekstilac Kort 32 10 9 13 39
6 Podrinje 32 10 6 16 36