XS
SM
MD
LG

Prijem kod Đakovića

Milenko Đaković, gradonačelnik Prijedora upriličio je prijem za sve učesnike međunarodnog kadetskog turnira “Naših 90” kojim je zvanično počela proslava 90. rođendana Fudbalskog kluba Rudar Prijedor (osnovan 23. maja 1928. godine u Ljubiji). U ugodnom razgovoru sa predstavnicima italijanske Triestine, novosadske Vojvodine i Alfa Modriče, te predstavnika kluba slavljenika i domaćina. Đaković se zahvalio svim gostima koji su stigli u Grad na Sani da uveličaju veliki jubilej “rudara”.

-Veliko mi je zadovoljstvo da pozdravim naše drage goste, a ovom manifestacijom, kadetskim turnirom počeli su dani proslave 90-godišnjice Rudar Prijedora. Posebna čast mi je bila da pozdravim i legendu Dragoljuba Bekvalca, nekadašnjeg našeg igrača koji je takođe došao da nas podrži i uveliča klupski jubilej. Nadamo se da će uz Prvenstvo sveta u Rusiji proslava Rudar Prijedora biti glavni fudbalski događaj ovog leta i do kraja kalendarske godine i da će sve manifestacije planirane u sklopu proslave 90. rođendana biti po ukusu i najprobirljivijih fudbalskih sladokusaca. Jer malo koji klub kao naš može da se pohvali sa tako bogatom isto rijom i radom u kontinuitetu, a proslava jubileja je veoma značajna u daljem funkcionisanju i postojanju Rudar Prijedora – istakao je gradonačelnik Milenko Đaković.

Dragoljub Bekvalac je bio radostan što je ponovo, posle mnogo godina, ponovo došao u Prijedor.

-Srećan sam i veliko je zadovoljstvo da ponovo dođem u svoj Prijedor, vidim stare prijatelje, budem deo jedne međunarodne manifestacije koja je jedan od prvih koraka povratka Rudar Prijedo ra na fudbalksko mesto koje mu i pripada i koje zaslužuje. Pozivam ljubitelje fudbala i sve Pri jedorčane koje pozdravljam i mnogo volim da dođu, budu uz klub i uveličaju proslavu prisustvom i unapred im hvala na tome – rekao je Bekvalac.

Trener kadetskog tima novosadske Vojvodine Aleksandar Radunović zahvalio se gradonačelniku Đakoviću na prijemu, a potom rekao:

-Prvi put sam u Prijedoru i iznenađen sam, zaista, pozitivno fudbalskim ambijentom, ali i samim gradom, fudbalskom istorijom. Ljudi su srdačni i nasmejani, sve je u znaku 90. rođendana kluba i to je zaista sjajno. Drago mi je da sam mogao da se uverim da Banjaluka nije jedini fudba lski centar na ovim prostorima već da je to i Prijedor. Klubu od srca čestitam veliki jubilej.

Mladi golman Luka Kačavenda, omladinski reprezentativac BiH, koji brani boje Novosađana je ponosan što je ponikao u Rudar Prijedoru.

-Hvala gradonačelniku Đakoviću na podrđci i prijemu i aktivnom učešću u proslavi 90. rođenda na kluba. Čast mi je i zadovoljstvo što sam ponovo u svom gradu i na stadionu na kojem sam po čeo da igram fudbal. Ovo su veliki jubilej i događaj koji Prijedor kao grad i Rudar Prijedor kao klub zaslužuju. Ponosan sam što sam ponikao u klubu tako velike tradicije i duge istorije – rekao je Luka Kačavenda.

Prijemu su prisustvovali i trener kadeta Alfa Modriče Bojan Magazin, direktor RŽR “Ljubija” Stanko Vujković, jedan od sponzora kluba i Stojan Janjetović, predsednik Organizacionog odbora za proslavu jubileja Rudar Prijedora.

Trener italijanskog kluba Stefano Loti je rekao:

-Triestini kao klubu, ali i svim članovima naše ekspedicije je čast i zadovoljstvo što smo došli u goste klubu sjajne tradicije i duge istorije. Oduševljeni smo celokupnim ambijentu i gostoprimstvom domaćina koji slavi 90. rođendan. Ni trenutka nismo razmišljali kada smo dobili poziv da dođemo i budemo deo ovakvog jednog spektakularnog turnira i druženja.