XS
SM
MD
LG

Srušiti Radnik i tradiciju

Niz okolnosti iz finiša sezone u kojem su već izgubili dva finala Kupa BiH i Grada Banjaluke od Željezničara i Borca, prvenstveni porazi, ali i loš ambijent izazvan velikim brojem povreda i igrača koji ne mogu da nastupe svrstavaju fudbalere Krupe u red autsajdera u današnjem finalu 25. Kupa Republike Srpske protiv Radnika na Gradskom stadionu u Prijedoru (17.30 časova, RTRS).

Kada se tome doda još činjenica da su Bijeljinci branilac trofeja, jedini premijerligaš koje Krupljani nikada nisu pobedili onda je jasno da je istorija Kupa Republike Srpske i tradicija međusobnih duela na strani Semberaca. Uprkos tome, iako će nastupiti desetkovani bez desetak fudbalera, u taboru premijerligaša iz kanjona Vrbasa ne žele da se odreknu optimizma.

-Gledali smo Željezničar, Borac i Zrinjski kako se raduju, mi smo im bili svedoci u podizanju pehara, mislimo da je sada došlo vreme da i mi podignemo pobednički trofej. Znamo da je situa cija teška i da je Radnik favorit, ali nama nadu ne može niko da uskrati. Prvo finale Kupa Republike Srpske, pre tri godine, smo izgubili od Rudar Prijedora, sada želimo da uđemo u istoriju tako đto će ime našeg kluba stajati na listi pobednika – istakao je šef stručnog štaba Krupe Slobodan Starčević.

Kapiten Aleksandar Vukotić je otišao u Beveren, napadač Nusmir Fajić se još nije oporavio od povrede zarađene na Grbavici, Jovo Lukić nema pravo nastupa jer je u ovom takmičenju igrao za dobojsku Slogu, Miljan Ljubenović, Ajdin Redžić, Kerim Palić su već duže vremena povređeni, roviti su Milorad Balabanović, Stefan Nikolić i Slobodan Milanović.

-Bez obzira na sve neprilike verujem da ćemo da budemo rastrčani, veseli i ponosni na još jedno finale koje igramo ovog proleća, u nadi da ćemo prvi put pobediti ekipu Radnika i sa trofejom otići na zaslužen odmor nakon još jedne uspešne sezone za naš mali, ali ponosni klub. Oni koji budu najzdraviji i najspremniji izaći će na teren Gradskog stadiona u Prijedoru da ostvare naše ambicije. Neće biti lako, ali verujem da imamo snagu i kvalitet da konačno savladamo i Bijeljince koji su nas u prvenstvu nedavno pobedili rezultatom 3:1 na našem terenu – dodao je Slobodan Starčević kod kojeg će proraditi i emocije jer je jedno vreme bio trener Rudar Prijedora, tako da se vraća kući, na dobro poznat teren.

Jedna od uzdanica stručnog štaba Krupljana trebalo bi da bude i mlađani Vladimir Ilić koji se žestoko borio na poslednjem prvenstvenom susretu u Mostaru protiv Zrinjskog.

-Svi vrlo dobro znamo šta znači igrati finale Kupa Republike Srpske i želimo taj trofej, da sezonu završimo pobednički. Očekuje nas 90 teških i neizvesnih minuta u kojima jedan detalj može da odluči pobednika. Radnik je neugodna ekipa i za nas za sada nepobediva, međutim svaka tradicija postoji da bi se rušila i verujemo da ćemo mi jednu takvu neugodnu srušiti baš u final Kupa Srpske u Prijedoru. Ova generacija igrača ima tu snagu – istakao je Vladimir Ilić.

Kako god završilo u Prijedoru ostaće zapisano da je Krupa igrala tri finala Kupa 2018. godine i da je iza kluba iz kanjona Vrbasa još jedan sezona u kojoj su došli u predvorje međunarodne scene.

Njegomirović na centru

Aleksandar Njegomirović iz Prnjavora sudiće finalni susret 25. Kupa Republike Srpske između premijerligaša Krupe i bijeljinskog Radnika.

Njemu će pomagati Nemanja Vujadin iz Istočnog Sarajeva i Davor Maksimović iz Modriče, dok će dužnost četvrtog sudije obavljati Prijedorčanin Luka Bilbija. Posmatrač suđenja je Drago Lukić iz Prijedora, a delagat FSRS Miroslav Vuković iz Gacka. Dužnost komesara bezbednosti obavljaće Zoran Pekić iz Kozarske Dubice.

Put do finala

Do finala fudbaleri Krupe su odigrali pet utakmica, zabeležili su četiri pobede i jedan remi, a zanimljivo da im je samo Sloga iz Doboja, u četvrtfinalu, na svom terenu, uspela dva puta da zatrese mrežu.

Put Krupe do finala izgleda ovako, šesnaestina finala: Radnik (Kozarska Dubica) 4:0, osmina finala: Gorica (Šipovo) 3:0, četvrtfinale: Sloga (Doboj) 4:2, polufinale: Leotar (Trebinje) 0:0 i 3:0.